Apa lăsată peste noapte în pahar: de ce nu ar trebui să o mai bei dimineața

Apa lăsată peste noapte în pahar nu mai este tocmai proaspătă, de aceea experții spun că nu ar trebui consumată.

Este cunoscut faptul că un pahar de apă dimineața pe stomacul gol face minuni pentru sănătate, însă este recomandat să fie apă proaspătă, și nu apa care a stat peste noapte în pahar.

Apa consumată pe stomacul gol, dimineața, stimulează digestia, este un bun remediu împotriva durerilor de cap și vă ajută să scăpați de deșeurile din corp. De aceea, experții recomandă să beți un pahar cu apă dimineața. Experții spun că apa lăsată peste noapte în pahar ar putea fi plină de bacterii.

Când apa intră în contact cu aerul, la fel ca atunci când stă câteva ore, dioxidul de carbon va începe să reacționeze cu apa, ceea ce scade puțin pH-ul. Compoziția chimică a apei a fost modificată și aceasta poate influența gustul și modul în care corpul  reacționează la aceasta. În plus, apa a fost expusă la bacterii și praf toată noaptea; acest lucru o poate determina să aibă un gust diferit și vă poate expune corpul la poluanți. Soluția? Puneți apa într-o sticlă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel