Apă călduță cu lămâie băută dimineața, efecte miraculoase în organism

Renumite pentru beneficiile lor asupra sănătății de secole, citricele sunt alimente care trebuie consumate zilnic. Lămâia nu face excepție de la regulă. Combinată cu apă călduță, se transformă într-o băutură energizantă și răcoritoare, cu virtuți considerabile.

Pentru a avea informații mai precise despre apa cu lămâie, Adélaïde d'Aboville, dietetician-nutriționist, precum și alți experți, dezvăluie cât de benefică este această băutură apreciată de numeroase vedete de la Hollywood.

Este ideal să începi ziua cu apă și lămâie? 

Dieteticianul Adélaïde d'Aboville spune că da. Ea adaugă că acesta este un sfat pe care îl dă tuturor pacienților ei. Nu este nimic mai bun decât un pahar din această băutură călduță pe stomacul gol, dimineața. Vitamina C pe care o conține stimulează organismul dimineața devreme.

Și temperatura apei, să vorbim despre asta!

Potrivit specialistului, temperatura apei ar trebui să fie în concordanță cu cea a corpului, și anume 37 ° C.  Apa caldă este, prin urmare, cea mai recomandată. Apa fierbinte elimină vitaminele, iar apa rece este respinsă de stomac, deoarece este transferată rapid în intestin. 

Apă cu lămâie, bună pentru piele?

Expertul spune că da. Explicația sa este următoarea: această băutură te hidratează imediat de la primele ore la dimineții. Potrivit acesteia, această băutură are un efect detoxifiant. Într-adevăr, acidul citric, principalul compus al lămâii, ar avea, conform unui studiu, un efect protector hepatic. În plus, antioxidanții din lămâie fac posibilă combaterea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea țesuturilor celulare.

Lămâia întărește sistemul imunitar

Răceală, gripă...Dacă suferi adesea de aceste afecțiuni, lămâia este cel mai bun aliat al tău. Thomas Kassab, farmacist, explică faptul că  lămâia ar lupta cu 20 de germeni și ar stimula sistemul imunitar. Motivul ar fi bogăția în antioxidanți și vitamina C. Un studiu confirmă acest lucru. De asemenea, vitamina C ar preveni infecțiile respiratorii și ar îmbunătăți funcțiile celulelor imune. Farmacistul nu omite să adauge că lămâia este un antiseptic remarcabil și un antiviral. 

Sucul de lămâie ar ajuta digestia

Este adevărat, potrivit dieteticianului Florence Foucaut, membru al asociației franceze a dieteticienilor și nutriționiștilor. Ea explică faptul că cu cât alimentele sunt mai grase, cu atât ai nevoie de mai multă bilă pentru a le digera. Iar lămâia stimulează secreția de bilă în ficat. În plus, fibrele pe care le conține lămâia facilitează tranzitul intestinal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel