Anticorpii artificiali care ar preveni coagularea. Cum funcționează
25 sep, 21:40
Cercetătorii australieni au creat un anticorp care inhibă o anumită proteină transmisă din sânge pentru a preveni formarea cheagurilor sau tromboza.
Probe de sânge

Cercetătorii de la Universitatea Monash, Australia, au inventat un anticorp nou care inhibă o anumită proteină transmisă din sânge pentru a preveni formarea cheagurilor sau tromboza. Anticorpul are abilitatea de a opri tromboza patologică care poate provoca atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale fără a afecta coagularea sănătoasă normală.

Cercetătorii susțin că terapiile actuale anticoagulante pot provoca și pot provoca complicații severe de sângerare, deoarece acestea interferează și cu coagularea normală a sângelui. Medicamentele antiplachetare existente nu pot fi utilizate în doze mai mari. Drept urmare, eficacitatea lor rămâne dezamăgitor de scăzută, iar terapiile viitoare necesită o reproiectare fundamentală de la bază.

”Anticorpul nostru proiectat este proiectat în mod intenționat pentru a nu interfera cu coagularea normală a sângelui, așa că ne așteptăm să poată fi utilizat la o doză mult mai mare și eficientă în comparație cu terapiile existente”, susțin cercetătorii. Aceștia vor trece la teste pe animale, se arată într-un comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri