ANEMIE: trei simptome banale care o trădează. NU le ignora!

Simptome
Iată trei simptome ale anemiei pe care oricine ar trebui să le cunoască. Ignorarea lor poate duce la probleme grave de sănătate.

Slăbiciune, oboseală și amețeală, pierderea poftei de mâncare. Când a fost ultima dată când te-ai îngrijorat de oricare dintre aceste simptome? Cei mai mulți dintre noi nici nu își vor aminti, deoarece tot ceea ce facem este să considerăm aceste simptome ca parte integrantă a unei zile agitate și a volumului de muncă. Și nu există o „problemă” pe care o ceașcă de ceai să nu o poate rezolva, până la urmă.

Cu toate acestea, toate aceste simptome pot semnala multe boli grave și, prin urmare, este important să nu le ignorați.

Dr Pratima Thamke, consultant obstetrician și ginecolog, Motherhood Hospital, Kharghar, spune că toate aceste simptome și multe altele pot semnala anemie.

„Cei cu anemie vor avea simptome precum oboseală, slăbiciune, piele îngălbenită, piele palidă, păr fragil, pierderea poftei de mâncare, palpitații, respirație ușoară, amețeli, dureri în piept, mâini și picioare reci și chiar dureri de cap. Odată ce observați aceste semne și simptome, atunci ar trebui să consultați imediat medicul și să căutați un tratament în timp util. Întârzierea tratamentului poate agrava starea. Așadar, fiți vigilenți și nu ignorați niciun simptom”, spune Thamke.

Ce este anemia și de ce se instalează

Anemia este observată atunci când hemoglobina din globulele roșii nu poate transporta oxigenul adecvat către țesuturile corpului. Poate fi din cauza hemoglobinei scăzute din diverse motive sau a hemoglobinei defectuoase.

Modalitățile de prevenire a anemiei sunt:

Abordați cauza unei eventuale pierderi de sânge: va fi imperativ să discutați cu medicul cu privire la ciclurile menstruale sau dacă aveți probleme cu sistemul digestiv, cum ar fi diaree sau sânge în scaun, în mod frecvent.

Includeți alimente bogate în fier în dietă: va fi o idee bună să mâncați pui, legume cu frunze verzi și fasole, care este plină de fier.

Opțiunea pentru suc de portocale, căpșuni, broccoli sau alte fructe și legume cu vitamina C va fi, de asemenea, o opțiune bună. Puteți apela la ajutorul unui expert în ceea ce privește alimentele care pot fi incluse și excluse din dietă.

Evitați să exagerați cu cafeaua și ceaiul. Aceste lucruri vă pot îngreuna absorbția fierului.

Tratamentul anemiei

Există mai multe tratamente disponibile pentru anemie. „Anemia feriprivă poate fi abordată cu ajutorul suplimentelor de fier și a modificărilor dietei. Anemia prin deficit de vitamine poate fi tratată prin suplimente alimentare și injecții cu vitamina B-12. Anemia datorată bolii cronice poate fi gestionată cu ajutorul unui medic care vă va sugera o linie de tratament adecvată. Anemia aplastică poate necesita transfuzii de sânge sau transplant de măduvă osoasă. Iar anemia secerată poate fi abordată prin terapie cu oxigen, medicamente pentru ameliorarea durerii și fluide intravenoase”, explică Thamke.

Femeile care au menstruație abundentă trebuie să fie mai vigilente, deoarece ciclurile abundente pot duce la slăbiciune și epuizare care provoacă anemie. „Nivelurile de fier pot scădea din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației, făcându-te să te simți obosită”, spune Thamke.

Ea adaugă că femeile ar trebui să includă alimente bogate în fier, cum ar fi legume cu frunze verzi, citrice, ardei roșu și galben. „În afară de acest broccoli, semințele de dovleac, caju, fistic, semințe de floarea soarelui, somon, fasole, năut, soia, mazăre, fasole, sfeclă, cartofi dulci, leguminoase și chiar semințele de susan vă pot ajuta să țineți anemia la distanță”, spune Thamke.

Ce alimente ar trebui evitate

Cu toate acestea, există anumite alimente pe care va trebui să le evitați. „Așadar, evitați ceaiul, cafeaua, laptele, produsele lactate și alimentele care conțin acid oxalic, cum ar fi alunele, pătrunjelul și ciocolata, deoarece acestea pot interfera cu procesul de absorbție a fierului din organism”, adaugă Thamke.

Multe cazuri de anemie nu sunt raportate și femeile ajung cu complicații grave din cauza ignorării simptomelor. Este imperativ să identificați semnele și simptomele și să căutați un tratament în timp util pentru a evita orice deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel