Ananasul, de ce să îl mănânci după fiecare masă. Bun pentru digestie, dietă și boli cronice

Ananasul are numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
După o masă bogată, mâncați niște ananas proaspăt, recomandă experții în nutriție. Ananasul conține o enzimă care ajută la digestie și ușurează sentimentul / senzația că ai mâncat prea mult. Dar asigurați-vă că alegeți ananas proaspăt - conservele nu conțin o cantitate la fel de mare de enzimă, care este distrusă în procesul de conservare.

Ananasul, acest fruct tropical conține un grup de enzime digestive numite bromelaină. Aceste enzime pot ajuta la descompunerea moleculelor de proteine. Descompunerea acestora facilitează absorbția în intestinul subțire. Bromelaina are, de asemenea, capacitatea de a descompune proteinele dure din carne și ajută la controlul inflamației. Cantitatea mare de apă și conținut de fibre din ananas poate ajuta, de asemenea, la prevenirea constipației.

Potrivit unui studiu publicat în Biotechnology Research International, bromelina aparține unui grup de enzime de digestie a proteinelor, iar consumul de ananas vă poate oferi ameliorarea diareei.

Alte beneficii ale ananasului

Ananasul este bogat în antioxidanți foarte buni pentru combatere a bolilor, care pot reduce stresul oxidativ, contribuind în continuare la controlul riscului de apariție a bolilor cronice.

Consumul de câteva felii de ananas proaspăt pe zi vă poate apăra corpul de radicalii liberi dăunători și de boli, vă poate ajuta digestia prin curățarea organelor și sângelui corpului, crește aportul de energie și crește metabolismul, vă hrăniți părul, pielea, unghiile și dinții și sunteți în general sănătos - plus că are un gust minunat!

Ananasul poate ajuta și la pierderea în greutate. Este sărac în calorii și bogat în fibre. Fibrele vă dau senzația de „plin” sau de „sătul” mai mult timp și vă pot face să consumați mai puține calorii.

Vitamina C, fibrele și potasiul din ananas sunt benefice pentru sănătatea inimii. Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială controlată este un semn al unei inimi sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel