Urmărește dezbaterea live

AMLODIPINUM + BISOPROLOLUM - prospect

Foto: Pixabay
AMLODIPINUM + BISOPROLOLUM - prospect. Acţiune: Amlodipină: antihipertensiv; blocant al canalelor de calciu. Bisoprolol: beta1-blocant, cardioselectiv la doze mici.

AMLODIPINUM + BISOPROLOLUM - prospect

Denumirea comercială: CONCOR AM, SOBYCOMBI

Prezentare: comprimate,

Indicații: Tratamentul hipertensiunii arteriale (HTA) ca terapie de substituţie pentru pacienţii la care s-au administrat separat medicamentele individuale în acelaşi regim de dozaj ca şi în combinaţie.

Contraindicații: HTA severă; şoc (inclusiv şoc cardiogen); obstrucţie la nivelul căii de ejecţie a ventriculului stâng; insuficiență cardiacă (IC) hemodinamic instabilă după IAM; IC acută sau în timpul episoadelor de decompensare a IC ce necesită tratament inotrop pozitiv administrat intraveno; bloc atrio-ventricular (BAV) de gradul II sau III (fără pacemaker); sindromul sinusului bolnav; bloc sino-atrial; bradicardie; hipotensiune arterială (hTA); astm bronşic sever sau bronhipneumonie obstructivă cronică (BPOC); forme severe ale arteriopatiei obliterante periferice sau forme severe ale sindromului Raynaud; feocromocitom netratat; acidoză metabolică; hipersensibilitate.

Atenție!: Tratamentul nu trebuie întrerupt brusc mai ales în cazurile în care pacienţii suferă şi de o ischemie cardiacă. Prudenţă la pacienţii cu insuficiența hepatică (IH), diabet zaharat, angină Prinzmetal.

Reacții adverse: Vezi amlodipină şi bisoprolol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel