Alimentul care oferă sațietate și multă energie. Carmen Bruma: Dacă mănânci o farfurie, cu o felie de pâine, nu-ți mai e foame 3 - 4 ORE

Alimentul care ofera satietate si multa energie - Foto: Pexels @Geraud pfeiffer
Iată ce și cum putem să mâncăm astfel încât să nu ne îngrășăm în Postul Paștelui.

În cele 40 de zile ale Postului Paștelui alimentația trebuie să fie una echilibrată şi să respecte principiile alimentare de bază. 

În acest context, Carmen Brumă vine în sprijinul celor care țin post cu idei de rețete și alimente sănătoase care oferă sațietate şi energie pe tot parcursul zilei.

Unul dintre alimentele recomandate de ea este mazărea, un aliment care ne oferă sațietate dar și energie. 

"Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei – patru ore, nu îți mai este foame.

Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan", a dezvăluit Carmen Brumă, în emisiunea "Neatza de weekend", de la Antena 1.

Combinații alimentare corecte în Postul Paștelui

 

"Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre.

E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete.

Trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru?

La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă.

Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post", a mai spus Carmen Brumă.

Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

 

De ce ne îngrășăm în post?

"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâinea albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcavalul și mezelurile de post.

Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".

Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură".

Cum înlocuim carnea și de ce să evităm pateul de post, citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel