Alexandru Rafila, pregătiri pentru valul 5 al pandemiei: cum va crește capacitatea de testare

Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a vorbit, azi, despre pregătirile pentru valul cinci al pandemiei. Potrivit lui, se vor lua două măsuri importante.

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a vorbit despre pregătirile pentru valul cinci al pandemiei, arătând că acestea reprezintă una dintre prioritățile mandatului său. 

Medicul a declarat că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgență, pentru ca efectele să fie diminuate. 

"Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testarea sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru.

Din păcate, lumea se duce foarte târziu la medic şi aşa apar complicaţii foarte greu de gestionat", a spus, joi, noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

Întrebat cum va creşte capacitatea de testare, medicul a spus că se gândeşte la implicarea mai activă a medicilor de familie.

"În primul rând, să găsim o parte din centrele de vaccinare care să facă şi testare, prin fluxuri separate.

Apoi, trebuie încurajată testarea prin medicii de familie. Orice persoană simptomatică are acces la testare gratuită", a explicat, joi, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel