Al treilea val al pandemiei, aproape. Medic: toate spitalele ar trebui să poată trata pacienți COVID-19

Medic. Foto: Pixabay
Suntem în pragul celui de-al treilea val al pandemiei, conform numărului de cazuri noi care a crescut cu aproximativ o mie, față de săptămâna trecută.

Numărul cazurilor de infecții a reînceput să crească în ultima săptămână, astfel că specialiștii atrag atenția că suntem în pragul celui de-al treilea val al pandemiei. 
Dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului „Matei Balș”, spune că trebuie să fim pregătiți pentru asta.
„România trebuie să se pregătească pentru un foarte posibil val trei al pandemiei, chiar dacă acum traversăm o perioadă de acalmie faţă de ce am avut în toamnă, o nouă reizbucnire a pandemiei este mai mult decât posibilă.
Pandemia este a noastră a tuturor şi toate segmentele sectorului medical trebuie să fie pregătite să primească şi să îngrijească pacienţi COVID”, a atenţionat managerul interimar de la Institutul Matei Balş, dr. Cătălin Apostolescu la Antena 3.

Toate spitalele ar trebui să poată trata pacienți COVID-19 

El a mai atras atenția asupra riscului de sufocare a sistemului medical, motiv pentru care, spune el, toate spitalele ar trebui să poată să trateze şi pacienţi cu COVID-19. „Într-o primă fază, desemnarea unor anumitor spitale a putut să funcţioneze, însă dacă numărul creşte, trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID şi să asigure asistenţă medicală şi pentru ceilalţi pacienţi, în acelaşi timp.
În plus, logica ne spune că un al treilea val are şanse mai mari să fie mai puternic ca valurile de până acum", a precizat medicul. 
El a mai arătat că dacă numărul cazurilor ajunge iar la 10.000 pe zi, sistemul medical poate ceda oricând.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel