Boala care l-a răpus pe Costin Mărculescu: ce este, de fapt, miocardofibroza

Afecțiuni cardiace
EXCLUSIV
Costin Mărculescu avea două afecțiuni cardiace, conform medicilor care au făcut autopsia. Miocardofibroza și ateroscleroza aortocoronariană sunt două afecțiuni care evoluează în timp și pot duce a deces.

Actorul Costin Mărculescu a murit în urma unui infarct, potrivit autopsiei realizate de Institutul Național de Medicină Legală. El ar fi suferit de mai multe boli, care au dus la producerea infarctului. Astfel, moartea a survenit survenit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorie acută. Medicii spun că el ar fi avut miocardofibroză și ateroscleroză aortocoronariană.

Cele două boli ambele au potențial letal. Medicul Gheorghe Lascu a explicat că miocardofibroza este, practic, „o îmbătrânire prematură a mușchiului cardiac”.

De asemenea, mai spune el, „ateroscleroza aortocoronariană este o formă de îmbătrânire prematură a vaselor de sânge”. Afecțiunile, mai spune medicul, pot fi moștenite genetic, sau dobândite printr-un stil de viață nesănătos. „Este fibrozarea mușchiului cardiac. Mușchiul dacă e mai tânăr, e mai elastic. Dacă e mai bătrân, e mai fibros”, explică el.

Ateroscleroza apare atunci când depozitele de colesterol, precum și alte substanțe, se acumulează în pereții arterelor, determinând îngustarea acestor vase, îngustare care poate reduce fluxul de sânge sau, în cel mai sever, îl poate bloca complet. Când acest lucru se întâmplă în arterele care furnizează sânge inimii, se numește boală coronariană. Simptomele pot include dureri în piept, slăbiciune, amețeli, dureri în brațe și dificultăți de respirație.

Cele două afecțiuni i-au fost fatale actorului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel