Afecțiunea dureroasă pe care ai putea să o dezvolți din cauza telefonului. Care este greșeala pe care o faci

hemoroizi - FOTO: Freepik@yanalya
Afecțiunea dureroasă pe care ai putea să o dezvolți din cauza telefonului este foarte răspândită. Afectează milioane de persoane.

Folosirea telefonului în timp ce ești pe toaletă ar putea duce la o afecțiune dureroasă, a avertizat un medic. Folosirea telefonului în baie în timp ce îți faci treaba poate părea o modalitate excelentă de a te pune la curent cu ultimele informații.

Dar statul prelungit pe toaletă te-ar putea expune riscului de a dezvolta hemoroizi. Hemoroizii sunt umflături în interiorul și în jurul zonei inferioare și pot provoca unele simptome neplăcute.

Pe lângă sângerarea după defecație, simptomele pot include mâncărime în zona inferioară, senzația de golire incompletă după ce ai folosit toaleta și durere în jurul anusului. Gastroenterologul american Dr. Joseph Salhab a spus care este, de fapt, legătura dintre hemoroizi și folosirea telefonului în timp ce stai pe toaletă.

"Efortul și șederea prelungită când încerci să folosești toaleta te expun riscului de a dezvolta hemoroizi, care pot fi dureroși și pot sângera”, a spus dr. Joseph Salhab, potrivit Express.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă ai rezistență la insulină. Fără tratament poate progresa spre diabetul de tip 2

Folosirea telefonului la toaletă - FOTO: Freepik@vadi_fuoco

Cum poți preveni apariția hemoroizilor

Pentru a evita acest lucru, dr. Salhab a făcut mai multe recomandări. În primul rând, creșteți aportul de fibră.

"Fructele care pot ajuta la stimularea mișcărilor intestinale includ lucruri precum kiwi, fructul dragonului, mere, pere, prune. Și vitamina C ajută de asemenea.

Poți suplimenta cu lucruri precum magneziu, cum ar fi oxidul de magneziu sau citratul de magneziu, care pot ajuta la stimularea mișcărilor intestinale”, a spus dr. Salhab.

Vezi și: Iaurtul, beneficii uimitoare. Cel mai bun prieten pentru sistemul osos

Bea apă

Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei, a spus medicul gastroenterolog, deoarece apa și fibrele merg împreună. Apa joacă un rol esențial în menținerea hidratării organismului.

O hidratare corespunzătoare previne constipația, care este un factor de risc pentru dezvoltarea hemoroizilor. Atunci când sunteți bine hidratat, scaunul este mai moale și este mai ușor de eliminat, reducând astfel presiunea asupra venelor din zona rectală.

Hemoroizii sunt adesea cauzați sau agravate de constipație. Consumul adecvat de apă poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la evitarea constipației, ceea ce reduce riscul apariției hemoroizilor.

Nu evita să mergi la toaletă

Când trebuie să folosești toaleta, încearcă să găsești o modalitate de a merge, a spus dr. Salhab. Potrivit medicului, abținerea poate agrava simptomele și poate duce la formarea hemoroizilor.

Vezi și: Când poți mânca ultima masă a zilei. Legătura esențială pe care o are cina cu programul de somn

Limitează utilizarea telefonului

Încearcă cu siguranță să limitezi utilizarea telefonului în timp ce folosești baia pentru a evita șederea prelungită, a sfătuit el. În plus, dr. Salhab a recomandat utilizarea unui scăunel când mergi la toaletă.

"Când îți ridici picioarele, permite trecerea mai ușoară a fecalelor, ceea ce este cu adevărat benefic", a mai spus medicul.

Cum apar, de fapt, hemoroizii

Hemoroizi - FOTO: Freepik@reewungjunerr

Hemoroizii sunt vene umflate în zona rectală și anală care pot cauza disconfort și simptome neplăcute. Aceștia pot apărea din mai multe motive, precum:

Efortul excesiv în timpul defecației: Unul dintre factorii principali care contribuie la apariția hemoroizilor este efortul excesiv în timpul eliminării fecalelor. Acest lucru poate fi cauzat de constipație cronică sau de obiceiuri nesănătoase în timpul defecației.

Constipația cronică: Dificultățile regulate în eliminarea fecalelor pot duce la efort crescut în timpul defecației, ceea ce poate provoca umflarea venelor din zona anală.

Vezi și: Hipotermia, semnalul de alarmă al termometrului tău intern. Cum să îți menții temperatură internă a corpului

Diareea cronică: Pe de altă parte, diareea frecventă și moale poate irita, de asemenea, venele din jurul anusului, contribuind la formarea hemoroizilor.

Sarcina și nașterea: Presiunea crescută asupra venelor din zona pelviană în timpul sarcinii poate contribui la formarea hemoroizilor. Acest lucru poate fi accentuat de efortul susținut în timpul nașterii.

Factori genetici: Există uneori o predispoziție genetică pentru dezvoltarea hemoroizilor. Dacă există membri ai familiei care au avut hemoroizi, este posibil să existe o probabilitate crescută de a dezvolta și alte persoane din acea familie.

Sedentarism: Un stil de viață sedentar, fără suficientă activitate fizică, poate contribui la apariția hemoroizilor prin scăderea tonusului muscular și circulației sanguine.

Vârsta: Odată cu înaintarea în vârstă, țesuturile din zona rectală pot deveni mai slabe și mai susceptibile la formarea hemoroizilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cancerul de vezică, simptome doar în stadii avansate
Long COVID, asociat cu inflamația și deteriorarea inimii

Crossuri externe

pixel