Afecțiunile cardiovasculare. Cum le previi
01 Martie 2019, 09:18

Alimente
Afecțiunile cardiovasculare pot fi prevenite printr-o serie de măsuri. Cu cât mai devreme schimbăm stilul de viață, cu atât mai mare este șansa să evităm afecțiunile inimii.

Inima bate de aproximativ 2,5 miliarde de ori pe durata medie a vieții, pompând sânge în fiecare parte a corpului. Acest flux continuu transportă oxigen, nutrienți, hormoni și o serie de celule esențiale. De asemenea, el îndepărtează deșeurile metabolice. Când inima se oprește, funcțiile esențiale se opresc, unele aproape instantaneu.

Având în vedere volumul de „muncă” al inimii, nu e de mirare că se comportă așa de bine, atât de mult timp, la atât de mulți oameni. Dar sunt situații în care inima poate să eșueze, iar cauzele pot fi o dietă săracă sau lipsa de exerciții fizice, fumatul, o infecție, o problemă genetică sau multe altele.

Una din cele mai frecvente probleme este ateroscleroza. Aceasta este acumularea unor depuneri numite plăci plăci, bogate în colesterol în interiorul arterelor. Aceste plăci pot limita fluxul de sânge prin arterele care hrănesc inima - arterele coronare - și alte arterele din întreg corpul. Dacă o astfel de placă se desprinde de pe peretele vasului de sânge, aceasta poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Medicația poate fi de ajutor

Deși, pe măsură ce îmbărânesc, mulți oameni dezvoltă o anumită formă de boală cardiovasculară (un termen general pentru toate bolile care afectează inima și vasele de sânge), acest lucru poate fi, totuși, evitat. Un stil de viață sănătos, mai ales atunci când a început la o vârstă fragedă, oferă o garanție mai mare în prevenirea bolilor de inimă.

Modificările stilului de viață și medicamente pot bloca eventualele afecțiuni ale inimii, cum ar fi hipertensiunea arterială sau creșterea colesterolulului, în faze de început, înainte ca acestea să creeze probleme de sănătate. Iar o varietate de medicamente, operații și dispozitive pot ajuta la susținerea inimii, dacă apar daune, arată Harvard Health Publishing.

Textul original poate fi găsit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Patru carbohidraţi prelungesc viaţa. Include-i în meniul tău

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?