Acesta e adevărul despre moarte. Radu Leca: Dacă înțelegem că există și alt univers decât cel pământean, atunci o să fim liniștiți

moarte - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Moartea este un fenomen biologic inevitabil care survine atunci când funcțiile vitale ale organismului încetează să mai fie susținute. Psihologul Radu Leca ne-a spus adevărul despre această ultimă etapă a vieții noastre pe Pământ.

Moartea este o parte naturală a ciclului vieții pentru toate ființele vii. Nimeni nu poate evita sau prelungi moartea în mod indefinit. Oamenii au perspective diferite asupra morții în funcție de credințele lor religioase, culturale și filozofice. Este important să respectăm această diversitate și să fim deschiși la înțelegerea diverselor abordări și concepții.

Deși moartea este inevitabilă, este important să ne pregătim pentru ea, atât din punct de vedere practic, cât și emoțional. Acest lucru poate include planificarea testamentului, stabilirea voinței, discuții cu cei dragi despre dorințele noastre și chiar explorarea propriei noastre perspective și credințe în legătură cu moartea.

Vezi și: Îndulcitorii artificiali, impact asupra senzației de foame. Ce se întâmplă cu glicemia

Adevărul despre moarte

Psihologul Radu Leca ne-a vorbit, în exclusivitate la DC MEDICAL, despre despre moarte și universul energetic. În conformitate cu declarațiile sale, moartea nu poate fi oprită, iar individul va face parte dintr-un alt tip de univers, complet energetic.

Argumentându-și punctul de vedere, Radu Leca a adus în discuție experimentul controversat al cântăririi oamenilor înainte și după moarte. 

"Adevărul despre moarte este următorul: Nu poate fi oprită. Vom face parte dintr-un alt tip de univers 100% energetic și există celebrul experiment al cântăririi oamenilor înainte de moarte și după moarte și avem de-a face cu -21 de grame care reprezintă impulsul de măsură al sufletului nostru.

Dacă înțelegem că există și un alt univers decât cel pământean la care vom accede, atunci o să fim liniștiți", a spus Radu Leca, psiholog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Hipercolesterolemia familială, afecțiunea moștenită care afectează nivelul colesterolului. Complicațiile, devastatoare. Cum știi că ai moștenit colesterolul ridicat

Alt univers - FOTO: Freepik@mazharulislam67

Ce este, de fapt, experimentul cântăririi înainte de moarte

În aprilie 1907, un doctor numit Duncan Macdougall a scris un articol într-o revistă medicală americană, unde a povestit despre un experiment ciudat pe care l-a făcut. El a încercat să descopere cât cântărește sufletul uman în momentul morții! Acest experiment a implicat plasarea patului unor pacienți aflați în ultimele lor clipe de viață pe o balanță specială.

Macdougall a observat că în momentul morții, acești pacienți pierdeau aproximativ 21 de grame în greutate, ceea ce el credea că era greutatea sufletului. El a exclus alte explicații pentru această pierdere în greutate, cum ar fi pierderea de apă din corp sau eliminările naturale.

Apoi, a încercat același lucru pe câini aflați în aceeași situație, dar nu a găsit aceeași pierdere în greutate. Macdougall a crezut că acest lucru se datorează faptului că nu credea că animalele au suflete. De atunci, nimeni nu a putut confirma rezultatele lui Macdougall, dar ideea lui a fost folosită în filmul "21 de grame", potrivit McGill University.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel