Acupresura, ce este și cum te scapă de durerea de spate

Acupresura
Acupresura pare a fi una din cele mai la îndemână soluții pentru a scăpa de durerile de spate. Un studiu arată că are efecte de clarmare a durerilor.

Un studiu recent constată că acupresura, o tehnică de medicină tradițională chineză, poate îmbunătăți simptomele durerii cronice în partea inferioară a spatelui.

„Acupresura este similară cu acupunctura, dar în loc de ace, presiunea se aplică cu un deget, degetul mare sau un dispozitiv în anumite puncte ale corpului”, spune Susan Murphy, profesor asociat de medicină fizică și reabilitare la Michigan Medicine și autor principal al studiului.

Murphy spune că, deși acupresura a fost studiată anterior și s-a dovedit a fi benefică la persoanele cu dureri legate de cancer sau osteoartrită, există puține studii care au examinat acupresura la persoanele cu dureri de spate.

În cadrul studiului, publicat în Pain Medicine, echipa de cercetare a alocat la întâmplare 67 de participanți cu dureri cronice de spate la trei grupuri de terapie: acupresiune relaxantă, stimularea acupresiunii sau îngrijirea obișnuită.

„Acupresura relaxantă este considerată a fi eficientă în reducerea insomniei, în timp ce stimularea acupresiunii este considerată a fi eficientă în reducerea oboselii”, spune Murphy.

Participanții la grupele de acupresiune au fost instruiți să administreze acupresura în anumite puncte ale corpului și au petrecut între 27 și 30 de minute pe zi, pe parcursul a șase săptămâni, efectuând tehnica.

Participanții la grupul care a primit îngrijiri obișnuite au fost rugați să continue tratamentul pe care-l primeau în mod obișnuit de la furnizorii de îngrijire, pentru a-și gestiona durerea de spate și oboseala.

„În comparație cu grupul care a primit îngrijiri obișnuite, am constatat că persoanele care au efectuat acupresiune stimulantă au avut o ameliorare a durerii și a oboselii, iar cele care au efectuat acupresiune relaxantă au simțit că durerea s-a estompat după șase săptămâni”, spune Murphy.

„Nu am găsit diferențe între grupuri în ceea ce privește calitatea somnului sau dizabilitatea după cele șase săptămâni”.

O opțiune de tratament potențial

Murphy observă că durerea cronică este dificil de gestionat și persoanele cu afecțiune tind să aibă simptome suplimentare, cum ar fi oboseala, tulburările de somn și depresia.

„Sunt necesare tratamente mai bune pentru durerea cronică”, spune Murphy. „Cele mai multe tratamente oferite sunt medicamente, care au efecte secundare și, în unele cazuri, pot crește riscul de abuz și dependență”.

Ea spune că acest studiu evidențiază beneficiile unei opțiuni de tratament non-farmacologice pe care pacienții le-ar putea realiza cu ușurință pe cont propriu și pot vedea rezultate pozitive.

„Deși sunt necesare studii mai mari, acupresura poate fi o strategie utilă de gestionare a durerii, având în vedere că este un risc scăzut, un cost scăzut și ușor de administrat”, spune Murphy.

„De asemenea, recomandăm studii suplimentare privind diferitele tipuri de acupresiune și modul în care acestea ar putea fi mai precis orientate către pacienți, pe baza simptomelor lor.”

 

Sursa, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel