Acneea fungică: de ce apare și cum tratezi sau previi această problemă a pielii

Dermatita atopică. Foto: Pixabay
Acneea fungică poate fi foarte supărătoare, producând disconfort și mâncărime. Iată de ce apare și cum se poate trata:

Termenul de acnee fungică nu reprezintă o afecțiune în sine, ci este mai mult o terminologie socială decât o terminologie medicală acceptată. Când oamenii descriu acneea fungică, despre ce vorbesc sunt erupții cu mâncărime și erupții asemănătoare acneei care se formează în foliculii de păr. Acestea sunt cauzate de o ciupercă cunoscută sub numele de Malassezia Foliculita de Pityrosporum Foliculita. Este o infecție a foliculului de păr pe care oamenii o consideră a fi acneea.

Ciuperca Malassezia trăiește pe pielea tuturor, dar atunci când există o modificare a pH-ului pielii sau crește căldura sau vremea devine umedă sau când devin transpirate și imunitatea devine scăzută, ciuperca tinde să crească și să ducă la inflamație. Acneea fungică arată ca niște umflături cu puroi pe piele. Afectează mai degrabă zona corpului decât fața. De reținut și de care trebuie să fii atent este că această afecțiune poate fi contagioasă la întâlniri apropiate, deoarece ciuperca tinde să se răspândească. Așadar, dr. Chytra Anand, dermatolog celebru și Beauty Guru, oferă informații detaliate despre acneea fungică.

Cum se diferențiază acneea de acneea fungică

Acneea fungică arată foarte asemănătoare cu acneea bacteriană obișnuită. Cu toate acestea, vor exista mai multă acnee de acest fel pe zone ale corpului, în special pe piept și pe spate, în zonele în care sunt purtate haine ocluzive și produce, de asemenea, o mâncărime intensă. Tipul obișnuit al acneei este inflamator și tinde să afecteze mai mult fața și este cauzat de creșterea producției de sebum sau creșterea excesivă a bacteriilor sau modificări hormonale sau înfundarea porilor.

Cum arată acneea fungică

Acneea fungică este un punct mic, care poate fi cu puroi. Arată mai mult ca punctele albe, dar foarte mici, iar un număr mare dintre ele sunt grupate în zone precum pieptul și spatele.

Cum se tratează acneea fungică

Acneea fungică este tratată cu medicamente antifungice. În cazuri ușoare, dermatologul dvs. vă va prescrie o spălare corporală fungică sau un șampon antifungic pentru a fi utilizat la spălarea corporală și pentru a fi lăsate pe corp timp de 3 până la 5 minute zilnic. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, atunci vor fi prescrise medicamente antifungice orale. Se recomandă antrenamente în următoarele 24 de ore după administrarea medicamentului antifungic oral, deoarece atunci când transpirăm, medicamentele orale sunt secretate în sudoare, care vor acoperi apoi întregul folicul pilos, făcând mai efcientă terapia. De asemenea, este mai bine să păstrați zonele corpului uscate și să folosiți haine care să permită pielii să respire atunci când există acnee fungică.

Cum se poate evita acneea fungică

Este greu să previi apariția acneei fungice, deoarece ciuperca trăiește pe pielea tuturor. Ținând cont de câteva puncte, puteți ajuta la prevenirea recurențelor constante.

Păstrați-vă pielea uscată. Imediat după antrenament, scoateți-vă hainele transpirate.

Faceți duș cu un produs de curățare cu acid salicilic sau un produs de curățare exfoliant cu acid glicolic sau acid lactic pentru a ajuta la exfolierea și menținerea pielii netede.

Dacă sunteți predispus la acnee fungică, utilizați șamponul anti-mătreață ca gel de duș o dată sau de două ori pe săptămână ca măsură preventivă.

Creșteți probioticele în dieta dvs.: consumați mai mult unt sau iaurt sau luați suplimente de Lactobacillus care vă pot ajuta să vă creșteți imunitatea.

Beți suficiente lichide pentru a elimina toxinele din corp.

Evitați produsele ocluzive, cum ar fi vaselina sau uleiurile grase, în zonele predispuse la acnee fungică.

Dacă aveți erupții recurente, consultați medicul dermatolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel