Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Acizii grași Omega 3 se găsesc în: pește gras (somon, sardine, macrou, hering), ficat de pește slab precum halibut sau cod, grăsimi de foci sau balene; uleiuri de pește din carne de cod, ton, nuci, și semințele (de in, semințele de chia și nucile), uleiul de canola sau de soia. Familia de acizi grași omega-3 include: acid alfa-linolenic (ALA), acid stearidonic (SDA), acid eicosapentaenoic (EPA), acid docosapentaenoic (DPA), acid docosahexaenoic (DHA).
Beneficii ale consumului de alimente bogate în acizi grași Omega 3:
* proprietăți antiinflamatorii - s-a demonstrat că acizii grași omega-3 exercită efecte antiinflamatorii în corpul uman și pot ajuta la scăderea markerilor de inflamație. Acizii grași omega-3 sunt considerați una dintre cele mai puternice lipide capabile să reducă stresul oxidativ și inflamația.
* scăderea colesterolului - un studiu de 6 săptămâni a demonstrat că suplimentarea zilnică cu cel puțin 1,2 g de DHA a redus semnificativ nivelul de trigliceride și a crescut colesterolul „bun” sau lipoproteinele cu densitate mare.
* scăderea tensiunii arteriale - s-a demonstrat că acizii grași omega-3 îmbunătățesc și sănătatea vaselor de sânge - prin creșterea biodisponibilității oxidului nitric. Într-un studiu științific de fază 2, oxidul de azot a indus dilatarea (relaxarea) vaselor de sânge și a condus la o reducere semnificativă a tensiunii arteriale.
* reduce riscul de boli de inimă - prin reducerea markerilor asociați cu un risc crescut de a dezvolta boli de inimă - trigliceride mari, colesterol și tensiune arterială - acizii grași omega-3 pot reduce riscul de boli de inimă.
* îmbunătățește toleranța la tratamentul cancerului - Acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți eficacitatea și toleranța chimioterapiei și reprezintă un potențial tratament de susținere pentru persoanele care urmează un tratament pentru cancer.
* îmbunătățește depresia - suplimentarea cu ulei de pește ajută la protejarea împotriva tulburărilor depresive majore la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. În plus, aportul moderat de pește gras și fructe de mare a fost asociat cu mai puține apariții de depresie, arată Medical News Today.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...