"Aceste vremuri pot fi prilej pentru familii de a se apropia!" Irina Bodnariu: Redescoperim valoarea familiei și poate învățăm să îi alocăm locul cuvenit

Familie - Foto: Freepik
EXCLUSIV
O temă importantă abordată de psihologul Irina Bodnariu este comunicarea în familie și în comunitate, pentru a facilita sprijinul emoțional în momente dificile.

Irina Bodnariu subliniază că astfel de perioade pot deveni oportunități pentru familii de a se apropia și a comunica mai mult. Comunicarea deschisă și exprimarea nevoii de sprijin sunt chei în construirea unei rețele de sprijin solidă. Aceste momente pot reprezenta șanse de reevaluare a valorilor familiale și de întărire a legăturilor afective.

Acest articol ce face parte din campania DC Medical de educare și informare "Sănătatea mintală: lupta noilor generații cu depresia și anxietatea, dar și cu prejudecățile lumii".

Aceste vremuri pot fi prilej pentru familii de a se apropia, de a comunica mai mult, de a se echilibra și uni, pentru că, în cazul necazurilor, nu ni se întâmplă doar ceva rău, ci ne și legăm prin împărtășirea unor experiențe, care ne pot tranforma iremediabil.

Redescoperim valoarea familiei și poate învățăm să îi alocăm locul cuvenit. Ne comunicăm aprecierea și nevoia de sprijin, ne comunicăm cât de importanți suntem unii pentru ceilalți și ne prețuim mai mult”, a explicat psihologul Irina Bodnariu, pentru DC Medical.

În esență, psihologul ne îndeamnă să acordăm importanța cuvenită relațiilor noastre și să recunoaștem rolul crucial al comunicării în gestionarea stresului post-traumatic.

În contextul comunităților, sprijinul reciproc și încurajarea practicilor sănătoase de gestionare a stresului pot contribui la reziliența și recuperarea colectivă.

Într-un mediu în care incertitudinea și schimbarea sunt inevitabile, învățăm să ne susținem reciproc, să comunicăm și să ne concentrăm pe aspectele care ne pot aduce echilibrul emoțional. Prin aceste strategii și prin implicarea comunității în sprijinul reciproc, putem construi un cadru solid pentru a traversa și depăși stresul post-traumatic.

Parte din campanie fac și articole precum:

"Când tatăl meu a aflat că merg la psihiatru, a fost revoltat: Ce să caute fiica lui acolo?! Ce, e nebună?! Numai nebunii merg la psihiatru!"

Diferența simplă dintre anxietate si depresie. Cum recunoști cele două afecțiuni

Primele semne că ești obosit psihic. Ecaterina Bănică: Toate îți arată că ai o serie de valori greșite. Ai nevoie sa le schimbi

Tranziția spre maturitate și independență pentru tineri. Ecaterina Bănică, despre presiunea de a reuși: Este nevoie să te cunoști pe tine, să știi cine ești

Cum poți să ajuți pe cineva cu probleme de sănătate mintală. Ecaterina Bănică: Renunțați la prejudecata că sunt nebun dacă merg la un psihoterapeut sau psihiatru!

Mituri și concepții greșite despre terapie. Ecaterina Bănică: Trăim într-o societate care are încă o mentalitate mecanicistă asupra omului

Semne și simptome ale unei stări mentale delicate. Când să mergem la psiholog. Ecaterina Bănică: Putem identifica setarea greșită a minții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel