Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident vascular cerebral: afecțiunea care ucide românii pe capete
03 iul, 15:04
Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate în România și a treia în lume. Victimele din țara noastră sunt din ce în ce mai tinere.
Materie cenușie

Accident vascular cerebral, românii. Specialiștii din România susțin că 4 români mor, în fiecare oră, în urma unui AVC, iar victimele sunt din ce în ce mai tinere, susține un reportaj al jurnaliștilor de la Antena 1. Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate din România și a treia de pe glob.

Unul dintre mesajele materialului este că în ciuda situației alarmante în România nu există încă un program clar de recuperare. Iar în ce privește medicii specialiști sunt 25 în toată țara acum, iar anul trecut - 2. Ca și centre de diagnostic sunt 31, dar 2 sunt de intervenție.

Potrivit sursei citate, AVC are drept principale cauze: hipertensiunea, obezitatea, diabetul, colesterolul mărit, emoţiile puternice, furia, fumatul şi chiar consumul de droguri. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii plasează România printre statele cu un control scăzut pe latura neurologică, mai ales pe partea intervenţională, confirm sursei amintite.


Ştiri Recomandate

Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Rujeola, 140.000 de decese în 2018. OMS: Moartea unui copil de o astfel de boală e revoltător
Prognostic hepatita C, simptome și tratament
Comentarii