Accident vascular cerebral: afecțiunea care ucide românii pe capete

Materie cenușie
Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate în România și a treia în lume. Victimele din țara noastră sunt din ce în ce mai tinere.

Accident vascular cerebral, românii. Specialiștii din România susțin că 4 români mor, în fiecare oră, în urma unui AVC, iar victimele sunt din ce în ce mai tinere, susține un reportaj al jurnaliștilor de la Antena 1. Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate din România și a treia de pe glob.

Unul dintre mesajele materialului este că în ciuda situației alarmante în România nu există încă un program clar de recuperare. Iar în ce privește medicii specialiști sunt 25 în toată țara acum, iar anul trecut - 2. Ca și centre de diagnostic sunt 31, dar 2 sunt de intervenție.

Potrivit sursei citate, AVC are drept principale cauze: hipertensiunea, obezitatea, diabetul, colesterolul mărit, emoţiile puternice, furia, fumatul şi chiar consumul de droguri. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii plasează România printre statele cu un control scăzut pe latura neurologică, mai ales pe partea intervenţională, confirm sursei amintite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel