A apărut vaccinul COVID-19 sub formă de iaurt. Rezultate promițătoare

Iaurt
O echipă de cercetători ruși a dezvoltat un vaccin COVID-19 sub formă de iaurt. 

Ideea unui vaccin COVID-19 sub formă de iaurt îi aparține lui Alexander Suvorov, șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, Rusia. Cercetătorul avea în plan, deja de ani de zile, dezvoltarea unui vaccin oral pe bază de produse lactate.

Lapte fermentat cu bacterii ce conțin genele coronavirusului

 

Echipa sa de cercetători a dezvoltat prototipuri de vaccinuri împotriva meningitei, gripei și streptococului. De ce să nu facă unul și pentru COVID-19? Profesorul Suvorov a început imediat să lucreze cu colegii și studenții săi de la Institut.

„Îmi spuneți că acest lichid este de fapt un vaccin împotriva COVID?”, a întrebat un jurnalist.

„Da, este un vaccin împotriva COVID”, a răspuns omul de știință cu mândrie, adăugând, cu sticla în mână: „Este pur și simplu lapte fermentat cu bacterii ce conțin genele coronavirusului!”.

„Ideea noastră inițială a fost să folosim această mașinărie genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, a declarat Alexandru Suvorov.

Echipa sa a avut nevoie de săptămâni pentru a reproduce proteinele genei COVID-19 de care aveau nevoie înainte de a le introduce bacteriilor lactate.

 Rezultate promițătoare

 

"Am făcut niște modele și sinteze, apoi am avut formula de care aveam nevoie", a spus el.

Rezultatul: un iaurt anti-COVID care este administrat într-o singură înghițitură și care arată promițător, conform rezultatelor testelor preliminare efectuate pe sute de animale, în principal șoareci.

Testele au concluzionat că cobaii au dezvoltat anticorpi nu numai în sânge, ci și, în special, în țesuturile mucoase care acoperă sistemul respirator și digestiv, exact acolo unde virusul SARS-CoV-2 crește înainte de a ataca restul corpului uman.

Acesta este un avantaj major, spune profesorul Suvorov, deoarece produce imunitate la punctele de intrare ale infecției, și anume cavitățile nazale și gâtul și intestinul subțire.

Ca să nu mai vorbim, spune el, că răspunsul sistemului imunitar al intestinului este mai puternic decât cel al unei injecții intramusculare.

Un vaccin oral sub formă de iaurt are, de asemenea, meritul de a fi practic și de a elibera mii de profesioniști din domeniul sănătății mobilizați prin campaniile tradiționale de vaccinare, scrie presa din Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel