9 lucruri pe care s-ar putea să nu le auzi de la doctor despre cancerul de sân: dr. Vasi Rădulescu explică

Cancer, factori de risc
Cancerul de sân este una dintre formele frecvente de cancer la femei și, descoperit în fază timpurie, tratamentul poate fi un succes. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cancerul de sân.

Medicul Vasi Rădulescu a explicat, pe blogul spu personal, câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cancerul de sân. 

Iată ce spune el:

„Poate fi dificil pentru ceilalți să înțeleagă ceea ce simți fără să treacă ei înșiși. Când vine vorba de cancerul de sân, echipa dvs. medicală vă poate oferi o multitudine de sfaturi medicale de specialitate. Dar când vine vorba de experiența reală – cum să gestionați efectele secundare și o perspectivă pe termen lung asupra opțiunilor dvs. – unele informații pot fi mai bine înțelese vorbind cu alte femei care au parcurs calea cancerului de sân înainte de dumneavoastră. Deci, să sărim direct la subiect.

1. Opțiunile de tratament pentru fertilitate trebuie cel mai bine explorate înainte de a începe chimio

De multe ori, acest pas poate fi trecut cu vederea în procesul de accelerare a tratamentului. Cu toate acestea, discutarea opțiunilor de conservare a fertilității înainte de a începe orice chimioterapie – care ar putea avea un impact pe fertilitatea pe termen lung – este importantă.

2. Când îți cade părul, ar putea fi dureros

Pe măsură ce foliculii mor, poate exista o senzație dureroasă și delicată pe scalp. Mulți supraviețuitori vă vor recomanda să vă radeți capul cu un aparat de ras imediat ce începe această senzație pentru a minimiza disconfortul. Este întotdeauna important să discutați cu echipa de tratament despre efectele secundare necunoscute pe care le întâmpinați pentru a afla dacă acestea sunt părți așteptate ale tratamentului.

3. Este posibil să experimentați o creștere semnificativă în greutate de la steroizi

Mulți oameni asociază pierderea în greutate cu chimioterapia, dar unele femei au experiența opusă și, de fapt, se îngrașă. Oricare poate fi o provocare, atât fizic, cât și emoțional.

4. Medicația vă poate afecta dorința sexuală

Lupron și alte medicamente care blochează hormonii pot provoca uscăciune vaginală și relații sexuale dureroase, precum și scădea dorința sexuală. Nu ești singur în aceste provocări. Există opțiuni de tratament și, cu cât interveniți mai repede, cu atât mai bine. Nu vă fie jenat să întrebați despre opțiunile dvs. în ceea ce privește lidocaina topică, dilatatoare și hidratare zilnică. Dacă echipa dvs. de oncologie nu vă poate sfătui în continuare în acest domeniu, ar trebui să vă poată îndruma către un medic care poate. Ginecologul dvs. poate fi, de asemenea, o alegere bună pentru a discuta preocupările dumneavoastră.

5. Ai opțiuni atunci când vine vorba de reconstrucția sânilor

Nu vă fie teamă să primiți o a doua sau a treia opinie. Majoritatea chirurgilor oferă sau recomandă tipurile de intervenții chirurgicale cu care sunt cei mai familiarizați. Nu vor fi jigniți dacă veți obține o altă opinie și vă va ajuta să luați o decizie ca pacient mai informat și mai împuternicit – ceea ce este extrem de important.

6. Implanturile dvs. pot fi reci la atingere

„Aceasta este o experiență rară și neașteptată care apare la unele femei care au avut implanturi și poate fi util să fii pregătit pentru acest lucru din timp. Indiferent, este important să vă informați echipa chirurgicală pentru a se asigura că nu există probleme legate de vindecarea dumneavoastră.

Citește continuarea pe drvasiradulescu.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel