Alimentația în sezonul rece poate fi...
Iată care sunt câteva alimente car enu au nevoie de spălare înainte de gătire:
Carne de la păsări de curte - este mai sigur să distrugi bacteriile atunci când gătești carnea. Un studiu recent a analizat persoanele care au spălat carne de pasăre crudă pentru o masă: 60% au avut bacterii în chiuvetă după aceea, iar 26% au transferat bacterii în salată.
Salate prespălate - dacă pe pungă scrie că verdeața voastră a fost prespălată, nu mai este nevoie să o spălați. Multe salate preparate trec printr-un sistem triplu de spălare pentru a îndepărta resturile naturale.
Ouă - un strat subțire numit acoperă coaja și ține bacteriile departe; producătorii comerciali de ouă curăță ouăle într-un mod care păstrează acel strat intact. Spălarea ouălor acasă nu elimină microbii; le lasă înăuntru în schimb.
Carne roșie - nu puteți spăla toate bacteriile de pe carnea roșie deoarece unele sunt în fibre și vor contamina chiuveta și tot ce se află în ea. Cel mai sigur mod de a ucide toate bacteriile de pe carnea roșie este să o gătiți.
Ciuperci - ciupercile sunt niște bureți mici care aspiră apă - și poate și câteva bacterii cu ea. În schimb, curățați ciupercile cumpărate din magazin cu o cârpă umedă. Dacă strângi ciuperci din pădure, înmoaie-le în apă călduță cu sare timp de 30 de minute. Apoi clătiți cu apă curată până când toată murdăria dispare.
Pește - dacă îl speli, vei răspândi bacterii în bucătăria ta. Gătiți-l! Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile, midiile și scoicile pe care le obțineți proaspete.
Paste - nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a vă spăla pastele, fie înainte de a le găti, fie după aceea. Unii oameni clătesc pastele după ce sunt gătite pentru a îndepărta o parte din amidon, dar acest lucru face mai greu ca sosul să se lipească de tăiței.
Avocado - Nu mănânci coaja de avocado, așa că de ce ar trebui să o speli? Când feliezi avocado, a cărui coajă ai spălat-o, poți transfera bacteriile și murdăria din coajă în avocado.
Fasole - fasolea uscată și cea conservată sunt sigure fără a le spăla, însă nu se întâmplă nimic dacă veți clăti fasolea uscată; dacă clătiți fasolea din conservă veți reduce cantitatea de sodiu la aproape jumătate, în medie. De exemplu, o cutie de fasole are 327 de miligrame de sodiu, arată webmd.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...