8 pești care îți asigură cea mai bună sursă de acizi grași omega-3: cum îi alegi

Peștele este un aliment sănătos
Iată o listă cu 8 pești, considerați cei mai bogați în acizi grași omega-3.

Acizii grași omega-3 sunt o formă esențială a grăsimilor dietetice cu mai multe beneficii pentru sănătate. Peștele gras este bogat în două tipuri principale de omega-3, inclusiv acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Datorită conținutului lor de omega-3, consumul regulat de pește este asociat cu rate semnificativ mai mici de boli de inimă

Asociația Americană a Inimii recomandă să consumați cel puțin două porții de pește în fiecare săptămână. O porție este egală cu aproximativ 100 de grame de pește gătit.

Dar să alegeți dintr-o varietate de pești diferiți poate fi dificil.

Iată un top al peștilor care asigură cea mai bună sursă de acizi grași omega-3.

Heringul este o sursă excelentă de proteine, calciu, magneziu, potasiu, niacină, vitamina B-12 și seleniu. O porție de 100 de grame de hering din Atlantic are doar 158 de calorii și furnizează 18 grame de proteine ​​(aproximativ 36% din valoarea zilnică recomandată).

Somon. Alături de omega 3, somonul are, de asemenea, un conținut ridicat de proteine, magneziu, potasiu, niacină, vitamina B-12 și vitamina A. O porție de 100 de grame de somon sălbatic are 142 de calorii și oferă 20 de grame de proteine.

Macroul este adesea afumat sau conservat. Pe lângă acizii grași omega-3, macroul are un conținut ridicat de vitamina B-12, niacină, seleniu, magneziu, fier și potasiu, plus o cantitate echitabilă de proteine. O porție de 100 de grame de macrou are 161 de calorii și conține 25 de grame de proteine.

Sardinele sunt pești mici, uleioși, pe care îi găsești de obicei în conserve. În plus față de proteine ​​și grăsimi sănătoase, sardinele sunt bogate în vitamina D, niacină și calciu. O cutie de 100 de grame de sardine are 208 de calorii și oferă 25 de grame impresionante de proteine ​​și 353 de miligrame de calciu.

Hamsiile sau Anșoa sunt bogate în proteine, calciu, potasiu, seleniu, vitamina B-12 și niacină. Deși este puțin probabil să mâncați 100 de grame de hamsii într-o singură ședință, această cantitate conține 210 calorii, 29 de grame de proteine ​​și 10 grame de grăsimi nesaturate.

Halibutul negru este o opțiune excelentă pentru persoanele cărora nu le place aroma puternică a majorității peștilor grasi de ocean. Halibutul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, potasiu și niacină. O porție de 100 de grame de halibut din Alaska are doar 90 de calorii și oferă 19 grame de proteine. Halibutul este, de asemenea, bogat în potasiu, cu 435 miligrame pe porție

Păstrăvul curcubeu este un alt pește ușor, alb, deci este perfect pentru persoanele cărora nu le place gustul de pește al somonului sau al tonului. Pe lângă faptul că este bogat în acizi grași omega-3, păstrăvul curcubeu este, de asemenea, o sursă bună de proteine, calciu, magneziu și niacină. O porție de 100 de grame de păstrăv curcubeu sălbatic are 119 calorii cu 20 de grame de proteine ​​și mai multe vitamine B.

Tonul este de obicei servit ca file sau fripturi. Tonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, proteine, magneziu, potasiu, vitamina B-12 și niacină.

Un ton de 100 de grame de ton alb alb conservat în apă are 130 de calorii, 28 de grame de proteine ​​și 2 până la 3 grame de grăsimi sănătoase pentru inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel