7 moduri prin care poți reduce stresul, explicate de un medic

O baie relaxantă care te scapă de stres. Foto: Pixabay
Medicul Vasi Rădulescu a vorbit despre posibilități de reducere a stresului și a dat șapte exemple, ușor de urmat.

Medicul Vasi Rădulescu scrie pe pagina sa de socializare despre șapte moduri în care poți reduce stresul. Majoritatea nu costă bani și țin în cea mai mare parte de voința noastră.

Iată ce spune el:

„1. Meditația. Rupe măcar zece minute din timpul tău, așază-te confortabil pe un scaun sau pe o pernă, ține spatele drept. Conștientizează poziția ta în spațiu și închide ochii. Respiră adânc. Fă-ți ordine în gânduri. Concentrează-te pe câteva lucruri simple și așterne-le în mintea ta.

2. Mișcare. Ideal ar fi să faci 40-45 de minute de activitate fizică. Pe la 45 de minute este borna perfectă, unde efectele pozitive sunt clare asupra creierului, inimii, practic întregului corp. 

3. Somn bun. Dormi 7-8 ore, timp în care corpul are un interval suficient pentru mai multe cicluri de 90 de minute. Trezește-te cât mai blând, ideal fără alarme terifiante și fără să apeși butonul snooze. 

4. Pune pe hârtie lucrurile importante pe care vrei să le faci. Studiile au arătat că ai cu 40% mai multe șanse să le faci dacă le scrii undeva. Iar dacă le faci, stresul se va diminua, iar încrederea în sine și pofta ta de acțiune vor crește semnificativ.

5. Fă o baie rece. Sau alternează cald - rece de câteva ori. Temperatura mai scăzută a apei are efect anxiolitic, tonifiant. Vei pierde și câteva calorii în plus, care se duc în procesul de termogeneză. 

6. Profită de timp. În primele trei ore ale dimineții ai cel mai mare potențial de muncă, așa că profită. Nu folosi acel timp pentru social media sau alte activități care nu-ți aduc nimic bun, fragmentându-ți și programul. Concentrează-te pe sarcinile mari, fă-le, iar apoi vei vedea că ziua ta arată cu totul altfel. 

7. Relaxează-te. Vei intra într-un cerc vicios crezând că munca fără oprire va duce la rezultate bune. Cheia stă în echilibru. Ai nevoie de relaxare, de un masaj, o călătorie, o ieșire cu prietenii, o sesiune de citit, un serial urmărit, o porție bună de râs.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel