6 obiceiuri care dăunează sănătății creierului: la unele nu putem renunța

Creier
Cu toții ne dorim să rămânem ageri pe măsură ce îmbătrânim. Dar alegerile nesănătoase și pașii greșiți neintenționați ar putea să vă afecteze sănătatea creierului.

Rahul Jandial, neurochirurg-cercetător din Los Angeles, împărtășește care sunt obiceiurile dăunătoare care vă afectează sănătatea creierului. 


1. Stați toată ziua pe scaun 


A sta toată ziua pe scaun este dăunător pentru sănătatea ta generală. Iar creierul tău nu face excepție. "A sta jos înseamnă inactivitate, iar inactivitatea este rea pentru creier", spune Dr. Jandial.


Asta pentru că mișcarea "menține arterele creierului deschise, permițând neuronilor delicați să rămână irigați cu sânge hrănitor", explică el. Cu alte cuvinte, activitatea fizică stimulează fluxul sanguin și, la rândul său, transportă oxigenul și nutrienții esențiali către creier.


În plus, aceasta îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul, ambele benefice pentru sănătatea creierului. Așadar, atunci când stați mult în fund, creierul dvs. nu culege beneficiile.


2. Vă izolați de prieteni și familie 


"În timp ce unii oameni prosperă în singurătate, cei mai mulți nu", spune Dr. Jandial. Iar săritul peste oportunitățile de a fi social poate afecta sănătatea creierului. 

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte patru obieceiuri care afectează sănătatea creierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel