La vârsta a doua, prevenția...
O nouă prelevare de organe a avut loc joi, 4 martie, la Spitalul Universitar din București. Familia unui pacient în moarte cerebrală a fost de acord ca organele acestuia - ficatul, rinichii, corneea - să fie prelevate și donate la 5 oameni.
”Într-o perioadă extrem de dificilă pentru întregul sistem sanitar, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă la viață unor semeni necunoscuţi aflați în suferinţă pe listele de așteptare. Astfel, prin acest gest altruist, 5 semeni aflaţi în suferinţă pot spune azi că trăiesc o minune, viaţa lor schimbându-se în bine în urma intervenţiilor de transplant.
Mulţumim şi ne înclinăm cu profund respect în faţa familiei donatorului pentru decizia dificilă pe care au fost nevoiţi să o ia, dar care a adus speranţa la o viaţă mai bună pentru alţi oameni. Generozitatea familiei pacientului şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a Spitalului Floreasca au pus în mişcare “lanţul vieţii” şi au făcut posibil ca alte 3 vieţi să fie salvate prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi 2 oameni să-şi recapete vederea prin transplant de cornee. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, care au realizat intervenţia de prelevare a ficatului şi rinichilor. Împreună, toţi aceşti profesionişti dedicaţi au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie realizat cu succes.
Cursa pentru salvarea de vieţi a fost continuată de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde alţi profesionişti de elită şi-au pus în slujba pacienţilor întreaga lor pricepere şi măiestrie, salvând 3 pacienţi prin transplant de ficat şi rinichi. Intervenţiile de transplant cornee se vor realiza în cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi.
De la începutul anului au fost 10 de donatori în moarte cerebrală de la care s-au prelevat organe şi ţesuturi şi s-au realizat în România 12 transplanturi hepatice (din care 3 cu donator în viaţă), 24 transplanturi renale (din care 7 cu donator în viaţă) şi 1 transplant de cord.Mulţumim tuturor acestor oameni dedicaţi şi devotaţi muncii lor pentru dăruirea cu care îşi fac datoria, precum şi conducerilor acestor unităţi sanitare pentru implicarea şi susţinerea Programului Naţional de Transplant.Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi salvează vieţi!”, arată pe rețelele sociale reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...