5 semne că un câine are purici: pași simpli pentru a scăpa de ei

Puricii sunt unul dintre cei mai comuni paraziți la câini, care se hrănesc cu sângele animalului nostru de companie și pot provoca diferite simptome și disconfort patrupedului , deci este important să știi de aceste semne și cum să acționezi. 

Unele dintre cele mai frecvente simptome sau semne pe care proprietarul le poate observa la animalul său de companie sunt următoarele:

1. Animalul se scarpină energic și mai frecvent decât de obicei.

2. Câinele își mușcă în mod constant pielea: acesta este un alt semn tipic. În afară de scărpinarea intensă, câinele poate să-și muște pielea pentru a încerca să calmeze mâncărimea produsă de purici.

3. Observi puricii între părul câinelui: acest lucru este dificil, deoarece puricii sunt foarte mici și de culoare maro, dar mult mai ușor de recunoscut dacă blana câinelui ese deschisă la culoare.

4. Observi pișcături pe pielea câinelui. 

5. Răni sau roșeață pe piele: ca o consecință a prezenței puricilor, pe lângă mușcături, pot apărea pete roșiatice sau răni pe piele, mai ales că animalul se scarpină în mod constant.

Cum îl scapi de purici?

La farmaciile veterinare există diferite soluții și tratamente anti-purici. De asemenea, îi poți achiziționa o zgardă anti-purici. Pe de altă parte, în ceea ce privește produsele naturale și de casă pentru eliminarea puricilor, de mare folos este uleiul de eucalipt. Puricii nu suportă acest miros. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să-l amesteci cu apă și să speli câinele cu acest preparat, potrivit Pet and Health.

Uleiul de lavandă are același efect, care, amestecat cu apă, elimină și previne apariția puricilor.

În același mod, atât oțetul, cât și lămâia sunt două remedii naturale care țin departe puricii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel