5 rețete RAPIDE de mic dejun sănătos, ce oferă energie pentru întreaga zi

Dacă te-ai plictisit de același mic dejun zilnic, încearcă aceste cinci rețete sănătoase, propuse de nutriționistul Cori Grămescu. 

1. Sandwich cu somon şi avocado

Ai nevoie de 2 felii de pâine neagră unse cu puţină crema de brânză, 4 frunze de salată verde, o jumătate de avocado tăiată felii subţiri şi 50 g somon fume. Peste pâine se adaugă frunzele de salată, feliile de avocado şi feliile de somon. Se serveşte cu roşii sau ca atare, fiind un mic dejun consistent.

2. Omletă condimentată

2 ouă se bat împreună cu o linguriţă de pesto de roşii uscate, un praf de chilli şi o lingură de mozzarella rasă. Se face în tigaie(ideal ceramică) la foc mic şi nu are nevoie de ulei suplimentar pentru că este grăsime suficientă în mozzarella. Se mănâncă împreună cu roşii cherry sau chiar roşii uscate.

3. Quinoa porridge

În cuptorul cu microunde, într-un castronel, amestecă 6 linguri de fulgi de quinoa, un vârf de cuţit de vanilie şi o cană de lapte, pentru 5 minute. Se servesc împreună cu o linguriţă rasă de sirop de agave sau cu o lingură de stafide.

4. Overnight chia oats

Este soluţia ideală pentru cei care nu au timp să îşi prepare de dimineaţă micul dejun. Această reţetă trebuie făcută de seara. Se pun la înmuiat într-un bol o cană cu lapte de migdale, 4 linguri de seminţe de chia şi 4 linguri de fulgi de ovăz, 2 linguri de ananas şi stafide uscate, se amestecă bine şi se lasă la frigider peste noapte. Dimineaţa, înainte de servire, se adaugă o lingură de seminţe de dovleac, una de nuci şi, pentru cine merge la sport, o linguriţă de sirop de agave.

5. Mic dejun generos

Se bagă la cuptorul cu microunde un cartof dulce (yum!) şi se lasă 10 minute la copt, pentru un cartof mai mic și 18 minute dacă e mai mare. Când cartoful e copt, se clăteşte în apă rece, se pune pe farfurie şi se taie pe jumătate, pe lung. Se pun în interiorul cartofului 2-3 felii de brânză de capră cremoasă şi 3 linguriţe de almette sau Philadelphia. Se mănâncă cu linguriţa, fiind un mic dejun extrem de generos.

Citește și 5 variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel