5 motive pentru care să mănânci morcovi

Morcovi
Pe lângă beneficiile pentru sănătatea ochilor, consumul de morcovi vă pot ajuta inima, oasele și sistemul imunitar.

Morcovii au o mulțime de antioxidanți și oferă multe beneficii pentru sănătate.

Câteva motive pentru a mânca morcovi:

* inima - toți acești antioxidanți sunt buni pentru inima ta; potasiul din morcovi vă poate ajuta să vă țineți sub control tensiunea arterială; fibrele pe care le conțin vă pot ajuta să rămâneți la o greutate sănătoasă și să vă reduceți șansele de boli de inimă. Morcovii roșii au, de asemenea, licopen, care ajută la prevenirea bolilor de inimă.

* stimulează sistemul imunitar - vitamina C din morcovi ajută corpul să construiască anticorpi care vă protejează sistemul imunitar. Vitamina C vă ajută corpul să preia și să utilizeze fierul și să prevină infecțiile.

* constipație - dacă întâmpinați probleme la a merge la baie, încercați să mâncați niște morcovi cruzi. Conținutul lor ridicat în fibre vă ajută să scăpați de constipație.

* controlul diabetului - persoanelor cu diabet li se recomandă să consume legume fără amidon, inclusiv morcovi. Fibrele din morcovi pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control. Și sunt încărcate cu vitamina A și beta-caroten, ceea ce există dovezi care sugerează că vă poate reduce riscul de diabet.

* întăresc oasele - morcovii au calciu și vitamina K, ambele fiind importante pentru sănătatea oaselor, arată webmd.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel