5 lucruri care pot declanșa anxietatea: unele sunt surprinzătoare

Anxietatea poate fi agravată de lipsa de somn
Unele lucruri la care nu te-ai fi gândit, îți pot declanșa anxietatea. Iată care sunt acestea:

De la schimbări de dispoziție la atacuri de panică, anxietatea poate declanșa și o mulțime de alte complicații. Cu toate acestea, chiar și anxietatea are nevoie de un declanșator.

Iată 5 lucruri care ți-ar putea declanșa anxietatea. Așadar, înainte de a vă îngrijora de sentimentele neobișnuite, verificați subiectele menționate mai jos.

O situație stresantă

Cel mai frecvent declanșator al anxietății este o situație stresantă. Indiferent dacă ne dăm seama sau nu că stresul și tensiunea declanșează anxietatea. Așadar, dacă vă faceți griji pentru ceva de zile întregi, este mai mult decât probabil să suferiți un atac de anxietate mai devreme sau mai târziu.

Excesul de cofeină

Iată câteva vești proaste pentru toți iubitorii de cafea. Excesul de cofeină poate declanșa anxietatea. Așadar, dacă te afli mereu lângă o ceașcă de cafea aburindă, este imperativ să limitezi sau, cel puțin, să reduci consumul. Dacă aveți poftă de ceva de băut, treceți la alternative mai sănătoase, cum ar fi sucuri proaspete sau limonada.

Productivitate scăzută

Credeți sau nu, dependenții de muncă au tendința de a suferi atacuri de anxietate în zilele în care au înregistrat o productivitate scăzută. Nu va fi greșit să spunem că cele două sunt legate între ele. Anxietatea poate duce la o productivitate scăzută și, în același timp, la unii, productivitatea scăzută poate declanșa anxietatea.

Furie

Dacă te simți agitat, există șanse mari să suferi de anxietate și atacuri de panică mai târziu, în cursul zilei. Deci, dacă anxietatea este ceva care te deranjează foarte mult, s-ar putea să fie nevoie să-ți controlezi puțin furia.

Modele de somn neregulate

Dacă deseori te trezești din somn și rămâi teraz toată noaptea, apoi compensezi somnul pierdut a doua zi, aceasta poate declanșa anxietatea într-un mod brutal. Deci, dacă ești în această situație, poate ar fi nevoie să reglezi programul de somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel