5 greșeli pe care le faci când folosești lama de ras: evită-le, pentru a avea o piele sănătoasă și fără cusur

Greșeli pe care le facem când folosim lama de ras   Foto: pixabay.com
Iată cinci greșeli pe care ar trebui să le evităm atunci când folosim lama de ras.

Cu toții avem momentele în care pur și simplu nu avem timp pentru a ne depila sau pur și simplu nu avem răbdare pentru asta. Și atunci apelăm la aparatele de ras care ne ajută să scăpăm de părul de pe corp, în câteva minute.

Dar cu toții am avut momente în care am făcut o mică greșeală care s-a încheiat cu o arsură de ras sau o tăietură.
Umflăturile roșii și petele pe piele sunt o problemă obișnuită atunci când vine vorba de raderea părului. Dar este foarte important să știm să ne radem corect pentru a ne menține pielea în siguranță și sănătoasă. 

Iată câteva greșeli de îngrijire a pielii pe care trebuie să le evităm cu toții în timp ce ne radem părul corpului

1. Toți ajungem să facem o mare greșeală atunci când ne radem părul în grabă. Adesea avem tendința de a renunța la utilizarea cremei de ras sau folosim prea puțin și asta ne menține pielea uscată. Acest lucru dăunează mult pielii noastre. Deseori duce la arsuri și roșeață și, adesea, la tăieturi și ne face pielea aspră.

2. Nu toți investim într-un aparat de ras obișnuit, majoritatea dintre noi ajungem să folosim un aparat de ras de unică folosință, deoarece este mai ieftin și fără probleme, dar ați putea face greșeala de a folosi acest aparat de ras de prea multe ori. Este esențial să aruncați aparatul de ras după o anumită perioadă, care este de obicei aproximativ o săptămână, pentru a menține igiena.

3. Pielea noastră are o mulțime de celule moarte ale pielii și este esențial să le îndepărtăm. Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii ne face pielea mai curată și mai fină. Exfoliați-vă pielea înainte de a vă rade părul de pe corp. Acest lucru va menține lucrurile mai fine și vă va ajuta să evitați tăieturile, roșeața și umflăturile după un bărbierit.

4. Când ne depilăm părul cu ceară, ne îndepărtăm părul trăgând banda de ceară în direcția opusă creșterii părului. Cu lama de ras, lucrurile stau altfel: prima dată trebuie să vă radeți părul în direcția creșterii părului, iar apoi în direcția opusă.

5. De multe ori avem tendința de a sări peste crema hidratantă după ce ne-am ras părul. Pielea noastră este iritată mult prin bărbierirea părului, de aceea este esențial să ne calmăm pielea prin aplicarea unei creme hidratante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel