4 uleiuri esențiale care ameliorează simptomele alergiilor sezoniere
14 iul 2021, 11:55

Alergiile sezoniere sunt foarte frecvente în zilele noastre, care cauzează diferite probleme pe piele. Iată patru uleiuri esențiale care le-ar putea ameliora simptomele. 

Iată patru uleiuri esențiale pentru ameliorarea simptomelor alergiei și inflamației.
Ori de câte ori se schimbă sezonul, alergiile cutanate sunt o problemă foarte frecventă. Apare mâncărime pe piele, se face roșie și uscată, precum și alte probleme. Există multe tratamente pentru ameliorarea alergiilor, dar uneori toate eșuează. Deci, iată patru uleiuri esențiale pentru a reduce alergiile sezoniere. Uleiurile esențiale sunt extrem de eficiente pentru alergiile sezoniere. 

Lavandă

Lavanda este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale. Vă calmează iritarea pielii, reducând simptomele alergice. Reduce inflamația de pe piele și previne mărirea celulelor mucoase.

Eucalipt

Are proprietăți antiinflamatorii care ameliorează congestia și alergiile sezoniere. Utilizarea eucaliptului în aromoterapie poate reduce și simptomele alergice.

Ulei de arbore de ceai

Utilizarea regulată a uleiului de arbore de ceai poate reduce, de asemenea, simptomele alergiei sezoniere. Cu toate acestea, încă nu este cunoscută legătura dintre uleiul de arbore de ceai și alergiile sezoniere. 

Mentă

Poate reduce eficient inflamația de pe piele. Îl puteți folosi direct pe piele sau îl puteți pune pe difuzorul de ulei, astfel încât uleiul să poată fi dispersat în mediu și să poată fi absorbit pe piele. În timpul schimbărilor sezoniere, utilizați uleiul în mod regulat.

Atenție!

Utilizarea uleiurilor esențiale nu vine fără riscuri. Deci, dacă simptomele se înrăutățesc, atunci consultați imediat un medic și nu mai folosiți uleiurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?