Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbății, iar anotimpul friguros și vântul sunt factori de stres importanți pentru piele. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a vindeca pielea uscată și a preveni apariția acesteia.
Hidratarea corespunzătoare este regula de aur pentru o piele strălucitoare și sănătoasă. Consumul fructelor suculente și a unei cantități suficiente de apă menține elasticitatea pielii și contribuie la menținerea siluetei și la scăderea în greutate.
Alimentele sănătoase intervin în funcționarea normală a tuturor proceselor din organism și bineînțeles că acestea au efecte și asupra pielii. Dietele dezechilibrate, consumul excesiv de zahăr și de dulciuri, alimentația săracă în vitamine contribuie negativ la sănătatea pielii.
Grăsimile nesaturate, în special Omega 3 și Omega 6 au rol în vindecarea pielii, te scapă de pielea uscată și ameliorează acneea. Aceste lipide se găsesc din abundență în pește, nuci și semințe. Alte alimente benefice pentru piele sunt avocado, broccoli, ciocolata neagră și migdalele.
Crema de gălbenele a fost folosită în vindecarea leziunilor pielii încă din cele mai vechi timpuri. Această cremă este un emolient natural, are efecte antiseptice și antiinflamatorii. Crema de gălbenele se folosește în arsuri, acnee, iritații ale pielii și înțepături de insecte.
Pentru a scăpa de pielea uscată recomandăm aplicarea cremei de gălbenele înainte de culcare pentru o absorbție mai bună, mai ales că aceasta are o consistență crescută.
Uleiul de cocos are anumite proprietăți pentru sănătatea tegumentelor și a părului atunci când este aplicat extern. Efectele antimicrobiene și antiinflamatorii protejează pielea de agenții infecțioși și contribuie la vindecarea leziunilor. Acest ulei este potrivit și pentru pielea feței și intră de mute ori în compoziția cremelor. Folosit în măștile de păr, uleiul de cocos întărește firul de păr și îi conferă strălucire.
Vezi și: Pruritul: ce este și cine îl determină. Dezinfectanții, pe lista vinovaților
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...