4 rețete DELICIOASE pe care le faci cu BRÂNZĂ

Macaroane cu branza. Foto: Pixabay
Aproape toată lumea iubește brânza. Este toppingul perfect pentru aproape fiecare fel de mâncare, merge cu salate, din ea se fac prăjituri etc. Am ales patru rețete ușoare și rapide care se bazează pe brânză: 

Brânza este un aliment versatil, delicios și de regulă sănător (depinde cum e făcută). O servești la micul dejun, la prânz sau a cină, ba chiar francezii o savurează separat însoțită de un pahar de vin. Soiurile de brânză sunt nenumărate. Unele variante populare includ telemea, mozzarella, cheddar, parmezan, gouda, feta, brie și brânză cu mucegai (alb, negru, albastru, verde). Iată patru rețete delicioase pe care le puteți prepara rapid și ușor, la care puteți adăuga și alte feluri de brânză, în funcție de ce vă place: 

1) Bile de brânză

Se fierb 2-3 cartofi de mărime medie, se curăță de coajă și se fac piure. Se amestecă cu 50 de grame de brânză cheddar rasă. Condimentați cu puțină sare și piper. Adăugați o lingură de făină pentru a lega aluatul. Din acesta se fac bile mici care se prăjesc în ulei timp de 2-3 minute, la foc mediu, cât se se coacă făina și să capele o o crustă cafenie. Se servesc simplu, cu salată de roșii, sau ca garnituri pentru mâncăruri din carne au pește. 

2) Ardei umpluți cu bacon și brânză de capră

Este una dintre cele mai ușoare rețete de gătit când ești a grătar și vrei și altceva în afara de carne și mici. Ai nevoie de 3 - 5 ardei mari, în jur de 100 de grame de bacon cuburi, 250 de grame de brânză de capră ușor sărată, o ceapă verde și 4-5 fire de pătrunjel. Ardeii se spală și se taie în jumătate. Se scot doar semințele, nu se decupează partea cu coada, ca să poată fi umpluți. Se taie mărunt ceapa, pătrunjelul și cuburile de bacon, apoi se amestecă cu brânza de capră, cu sare și piper după gust. Se umplu ardeii, dar nu până la refuz, pentru că brânza este zemoasă și se va scurge pe grătar. Se pun deasupra feliuțe subțiri de roșie și se pun pe grătar pentru 5-10 minute. Cât să se rumenească bine ardeii și brânza să se topească. Aceeași combinație se poate face acasă și la cuptor, în tavă, caz în care în brânză se poate adăuga și spanac. La cuptor se țin 15-20 de minute la 200 de grade (cuptorul trebuie preîncălzit). 

3) Macaroane cu brânză

Fierbeți circa 200 de grame de macaroane și strecurați. Încălziți 2 linguri de unt într-o tigaie și adăugați 1 cană de lapte, apoi 3 linguri de făină pe care o omogenizați să nu rămână cocoloașe. În final, adăugați o jumătate de cană de parmezan ras. Condimentați cu puțină sare și piper și amestecați bine. Opriți flacăra odată ce sosul s-a îngroșat. Ungeți o tavă de copt cu unt și așezați macaroanele fierte în ea. Se toarnă sosul pregătit deasupra macaroanelor, apoi se mai presară deasupra niște brânză rasă. De asemenea, se pot pune felii de șuncă. Tava se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute. Înainte se servire se poate presăra cu pesmet prăjit în unt și pătrunjel verde tăiat mărunt. 

4) Pizza Margherita

Blatul se pizza se face din: 2 căni de făină de grâu, o jumătate de linguriță de drojdie, un sfert de linguriță de zahăr, un vârf de cuțit de sare, 2 linguri de ulei și o linguriță de zeamă de lămâie. Frământați pentru a fi moale și elastică, apoi lăsați la dospit jumătate de oră, la temperatură normală. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade Celsius și întindeți aluatul pe blat. Deasupra ornați cu două roșii, doi ardei iuți și o ceapă, toate tăiate rondele fine, și coaceți timp de 10 minute. Apoi adăugați o mulțime de brânză mozzarella deasupra roșiilor. Se mai lasă la cuptor încă 5-10 minute. Se servește fierbinte sau presărată cu parmezan ras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel