3 sfaturi UTILE pentru o detoxifiere corectă

Detoxifierea
În zilele noastre, detoxifierea este la modă, mai ales atunci când trăiești într-un mediu din ce în ce mai toxic și te confrunți cu efecte negative asupra sănătății.

Dacă vrei să faci o detoxifiere corectă a organismului, asigură-te că ții cont de aceste sfaturi utile, pentru rezultate maxime. 

Iată trei sfaturi ușor de reținut pentru a profita la maximum de detoxifiere:

1. Fă-o cel puțin de două ori pe an

Poți face o cură de detoxifiere de două ori pe an, la schimbarea anotimpurilor (de obicei în martie / aprilie și în septembrie / octombrie). Aceste tipuri de detoxifiere vor fi puțin mai riguroase decât o detoxifiere zilnică ușoară și ar trebui să implice modificări dietetice, precum și includerea suplimentelor specifice și a unor modificări ale stilului de viață.

Cura poate dura 10 zile pentru cei care sunt relativ sănătoși sau 28 de zile pentru persoanele care necesită o „resetare” interioară mai aprofundată. 

2. Asigură-ți un aport adecvat de nutrienți

Există o concepție greșită obișnuită conform căreia o detoxifiere trebuie să fie un regim strict de post. Adesea, este asociată cu abstinență intermitentă sau completă de la alimente sau consumul de sucuri proaspete în locul alimentelor. Ceea ce mulți oameni nu realizează este că detoxifierea adecvată este exact opusul. Sunt necesari nutrienți specifici pentru eliminarea eficientă a toxinelor. Majoritatea oamenilor, chiar și atunci când țin o dietă sănătoasă, au, fără îndoială, un anumit grad de insuficiență sau deficit de nutrienți. Gradul de detoxifiere necesar este limitat de nutrientul necesar, care este în cantitatea cea mai mică. Prin urmare, este esențial să existe o gamă complexă de macronutrienți - cum ar fi proteinele, carbohidrații și grăsimile - precum și cofactorii de vitamine și minerale - ca să nu mai vorbim de fitonutrienții antioxidanți.

3. Fă o detoxifiere sigură

Există o varietate de așa-numite metode de detoxifiere disponibile - totul, de la posturile extreme până la curele cu suc sau consumul de alimente specifice și luarea anumitor suplimente. Cu atât de multe pe piață, se pare că toată lumea are un program de detoxifiere. Dar nu toate sunt sănătoase. Unele pot fi chiar nesănătoase și pot duce la efecte adverse. Informează-te din surse sigure sau consultă un medic, înainte de a te apuca de detoxifiere. 

Citește și De ce dieta Keto pentru slăbit este practic cea mai rea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel