3 greșeli pe care să nu le faci când vrei să depozitezi lemnele de foc pentru iarnă

Lemne de foc pentru iarnă FOTO: DC Medical
Dacă obișnuiți să folosiți iarna și lemne pentru a vă încălzi casa atunci e bine să știți câteva ponturi despre cum trebuie păstrate corespunzător acestea.

Dacă aveți de gând să cumpărați lemne în această toamnă pentru a vă încălzi iarna e bine să evitați o serie de greșeli în depozitarea lemnelor pentru foc.

Iată care sunt acestea:

* aranjați-le corespunzător - nu trebuie aranjate doar ca să arate bine din punct de vedere estetic, ci să vă asigurați că aerul poate circula și lemnele sunt uscate; nu e bine să aruncați lemnele la întâmplare deoarece vei atrage rozătoarele și șerpii, iar dacă sunt ude, lemnele nu se vor usca; nu le puneți pe verticală, ci - dacă sunt sparte - așezați-le în funcție de tăietură; și nu le puneți lângă un perete al casei pentru că vor atrage insectele și rozătoarele.

* nu puneți lemnele direct pe pământ - se vor uda și lemnele verzi nu se vor usca; iar lemnele vor prinde mucegai;

* cu scânduri și bușteni - dacă nu aveți un raft special pentru lemnele de foc, atunci e bine să folosiți o scândură mai groasă sub care să pui 2-3 bușteni sau cărămizi; lemnul verde are nevoie de aproximativ 6 luni pentru a se usca; dacă-l acoperiți, greșiți; ar fi bine să îl acoperiți când plouă sau ninge, iar după ce se termină ploaia/ninsoarea, dă folia deoparte, arată specialiștii de pe cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel