3 cauze principale ale mirosului vaginal de pește și cum se tratează

Mirosul urât poate fi semn de infecție. Foto: Pexels
Prezența scurgerilor vaginale cu miros urât, ca de pește stricat, este un semn de alarmă pentru femei, deoarece este în mod normal un indicator al infecțiilor bacteriene sau al paraziților care pot fi contactați prin contact sexual neprotejat.

Mirosul vaginal de pește, similar cu cel al peștilor putreziți, este în general însoțit de alte simptome, cum ar fi mâncărime, senzație de arsură la urinare, secreție de culoare galben-verde și durere în timpul contactului sexual.

Cauze

Cele 3 cauze principale ale scurgerilor vaginale cu miros urât sunt:

- Vaginoza bacteriană: este o infecție vaginală cauzată în mod normal de bacteriile Gardnerella, rezultând un miros puternic și o secreție vaginală galbenă sau cenușie.

- Trichomoniasis: este o altă infecție vaginală cauzată de parazitul Trichomonas vaginalis, care se caracterizează prin scurgeri puternic mirositoare de culoare galben-verzui;

- Gonoreea: este o boală cu transmitere sexuală (BTS) cauzată de bacteriile Neisseria gonorrhoeae și care are ca rezultat apariția unei secreții brune.

Candidoza este, de asemenea, o altă cauză principală a infecției și secreției vaginale la femei, dar mirosul urât nu este un simptom foarte frecvent, notează medicul ginecolog Sheila Sedicias, pentru tuasaude.com.

Tratamentul

Tratamentul pentru scurgerile cu miros urât depinde de cauză, astfel încât medicul ginecolog poate prescrie antibiotice, medicamente antifungice sau creme pentru a fi aplicate direct pe vagin. Este imperios necesar să mergeți la doctor, pentruj că aceste infecții pot da complicații. 

Este important de reținut că durata tratamentului depinde de gravitatea problemei de sănătate. În plus, partenerul poate avea nevoie și el de tratament, iar ginecologii recomandă în general evitarea contactului sexual până la dispariția infecției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel