Femeile cu hipertensiune arterială...
Crampele menstruale pot fi un mare impediment în viața de zi cu zi a fiecărei femei, însă în articolul care urmează vă prezentăm câteva remedii care pot să vă ajute cu această problemă definitiv.
1. Aplicarea căldurii
Aplicarea căldurii pe abdomen în partea inferioară a spetelui, denumită medical ca și zona lombosacrală, ajută foarte mult la ameliorarea durerii. O revizuire a studiilor din anul 2018 s-a constatat că terapia cu căldură, de obicei folosind o compresă termică, a fost la fel de eficientă în tratarea durerilor menstruale ca si medicamentele antiinflamatoare, dar și cu beneficiul reducerii riscurilor de apariție a efectelor secundare.
Aceste comprese termice se pot găsi în farmacii, însă poți opta si pentru alte opțiuni făcute în casă, precum o sticlă cu apă caldă, o baie cu apă caldă sau cu un prosop cald. Dacă nu îți surâd opțiunile de mai sus, poți să îți faci o compresă termică în casă și iată cum se face:
- Taie și coase două bucăți de material, lăsând un orificiu în partea de sus
- Umple săculețul realizat anterior cu orez brut, iar apoi coaseți și ultimul orificiu lăsat deschis
- Încălziți la cuptorul cu microunde săculețul pentru câteva minute până la temperatura dorită. Nu supraîncâlziți!
2. Evitarea anumitor alimente
În timpul menstruației, este de preferat să evitați alimentele care pot provoca balonarea și retenția de apă. Principalele alimente care pot produce aceste afecțiuni sunt:
- alimentele grase
- alcool
- băuturi carbogazoase
- cafeină
- alimentele sărate
Reducerea sau eliminarea acestor alimente poate ajuta la ameliorarea durerii crampelor menstruale dar și la reducerea tensiunii arteriale. Este recomandat totodată consumul de ceaiuri liniștitoare, fără cafeină, precum cel de ghimbir sau mentă, sau chiar apă caldă cu aromă de lămâie.
Gestionarea durerilor menstruale poate fi o provocare pentru foarte multe femei, dar există speranțe că pentru toate aceste inconveniente se pot găsi și remedii. Este esențial să îți cunoști foarte bine corpul și să explorezi cât mai mult pentru a găsi remediul care ti se potrivește cel mai bine. Bineînțeles că este foarte importantă consultarea unui medic specialist atât în cazul în care simptomele persistă cat si atunci când acestea devin severe, potrivit Healthline.
Cu răbdare și atenție, poți găsi modalități eficiente de a gestiona disconfortul menstrual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Femeile cu hipertensiune arterială...
Colesterolul ridicat este o problemă...
Menopauza este o perioadă critică în...
1 din 8 femei se va confrunta cu...
Expansiunea Halloweenului în România...
Greșeala pe care ai făcut-o până acum...
Capacitatea de a ne menține...
Legumele rădăcinoase sunt o alegere...