Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

128 de medicamente ar urma să dispară de pe piață în noiembrie. Soluția Ministerului
11 oct 2019 / 22:47
Ministerul Sănătății a anunțat că a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019.
Medicamente decontate

128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019 sunt în pericol să dispară de pe piață. Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, la ora 22.40, că a găsit soluții. 

Astfel:

Pentru 58 dintre acestea a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare Ordinul de preț va fi postat în transparență decizională pe pagina de web a Ministerului Sănătății.

Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre ANMDM și comisiile de specialitate.

Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de Cardiologie, urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România.

Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale.

„Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient să nu rămână fără tratament", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri