12 remedii naturale pentru astm: ieftine și la îndemână

Astm
Astmul poate produce situații total neplăcute, de aceea persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să facă tot posibilul pentru a o menține sub control. Iată 12 metode care vă pot ajuta la întărirea plămânilor și scăderea inflamațiilor, ceea ce va reduce riscul de apariție a crizelor.

Atât adulții, cât și copiii cu astm sunt expuși la mai mulți factori declanșatori ai astmului și alergiilor, cum ar fi polenul de ambrozie, infecții respiratorii și praf și mucegai din interiorul clădirilor școlii în această perioadă a anului.

Deși medicamentele pentru astm sunt adesea necesare pentru salvarea vieții, acestea pot fi completate cu metode mai naturale de tratament pentru astm pentru a vă îmbunătăți starea.

Iată o listă de remedii naturale care pot reduce riscul de apariție a crizelor, însă acestea nu trebuie să înlocuiască medicamentele și trebuie.

Beți multă apă: apa menține mucoasa plămânilor hidratată. Asigurați-vă că obțineți cantități suficiente pentru o sănătate optimă generală.

Evitați iritanții la domiciliu: mențineți aerul curat în casă; deschideți fereastra dormitorului noaptea pentru câteva minute, pentru a aduce aer proaspăt; folosiți produse de curățare naturale precum oțetul și bicarbonatul de sodiu; evitați săpunurile și dezinfectanții antibacterieni; evita produsele cu aerosoli; folosiți un dezumidificator pentru a reduce creșterea mucegaiului; optați și pentru detergenți de rufe natural și fără miros; utilizați un filtru de apă pentru a elimina clorul din apa de la robinet.

Gestionați stresul: stresul și emoțiile extreme pot declanșa o criză de astm. S-a demonstrat că stresul crește severitatea și frecvența atacurilor astmatice, deoarece împiedică funcția imunitară și crește inflamația. Plămânii sunt strâns legați de emoții. Medicamentele pentru stres, masajul, respirația profundă, imagini ghidate și terapia prin artă pot ajuta la reducerea stresului și la reducerea dependenței de medicamentele convenționale.

Usturoiul: poate ajuta la eliminarea congestiei din plămâni și vă poate ajuta să respirați mai ușor. Se fierb doi-trei căței de usturoi într-un sfert de cană de lapte. Se răcește la temperatura camerei și se bea. Poate suna neplăcut, dar se spune că un pahar de lapte cu usturoi în fiecare noapte ajută la combaterea astmului instantaneu.

Ghimbir: Cercetările au arătat că ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și la inhibarea contracției tubului bronșic. Consumul de suc crud de ghimbir sau ceai de ghimbir poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. Tăiați o bucată de ghimbir de un centimetru în bucăți mai mici, adăugați-o într-o oală cu 3 căni de apă clocotită, lăsați-o să absoarbă timp de cinci minute, răcoriți-vă și bucurați-vă! Îndulciți-l cu miere pentru un bonus suplimentar.

Turmeric: se crede că proprietățile antiinflamatorii din turmeric oferă o ușurare eficientă celor care suferă de astm. Curcumina și alți compuși activi din curcuma pot ajuta la ameliorarea inflamației și la reducerea secrețiilor de mucus din căile respiratorii. Se amestecă o linguriță de pudră de curcuma și două lingurițe de miere până când se obține o pastă omogenă. Consumați zilnic acest amestec.

Smochine uscate: Proprietățile nutritive ale smochinelor contribuie la favorizarea unui sistem respirator sănătos, ajutând la reducerea flegmei și la ameliorarea problemelor de respirație. Înmuiați smochinele uscate peste noapte în apă și consumați-le dimineața pe stomacul gol. Puteți bea și apa reziduală. Faceți acest lucru în fiecare dimineață pentru ameliorarea naturală a astmului.

Beți cafea: Unii oameni au găsit alinare într-o ceașcă de Joe. Cofeina din cafea vă ajută să vă deschideți căile respiratorii și vă permite să respirați mai ușor. Cafeaua fierbinte vă va ajuta să vă relaxați și să curățați căile respiratorii. Dacă vă deranjează la stomac, alegeți o ceașcă de ceai sau chiar o bucată de ciocolată. Încercați să vă limitați aportul de cafea la cel mult trei căni pe zi.

Nu fumați: Fumul este un iritant pentru plămâni. Renunțarea la fumat este recomandată, dar terbuie, de asemenea, să evitați și fumul pasiv dacă este posibil.

Evitați diferențele de temperaturi extreme: acestea, cum ar fi temperaturile reci sau calde și umiditatea, pot exacerba astmul.

Folosiți plante cu efect calmant: Dacă astmul dvs. vă trezește adesea și nu vă lasă să dormiți, folosind ierburi relaxante, cum ar fi valeriana, kava sau mentă creață, mai ales noaptea vă poate ajuta să dormiți mai bine. Deși ierburile nu vor oferi o ușurare imediată în timpul unei crize, utilizarea prelungită vă poate ajuta să vă întăriți plămânii, să îmbunătățiți funcția pulmonară și să mențineți inflamația scăzută. Cele mai bune ierburi pentru astm includ astragalus, cordyceps, ulm alunecos și lobelia.

Suplimente: La fel ca ierburile, suplimentele pot să nu ofere o ameliorare imediată a respirației, dar utilizarea lor poate oferi sprijin și întări sistemul respirator. Colina, magneziul, vitamina C și licopenul s-au dovedit a reduce simptomele astmului. Uleiul de primăvară este folosit în unele culturi ca tratament tradițional pentru astm. Conține un acid gras (GLA) care poate avea un efect antiinflamator puternic. Asigurați-vă că consultați medicul înainte de a lua orice supliment suplimentar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel