11 sfaturi pentru un somn bun, recomandate de un medic: „Somnul trebuie să devină prioritate absolută în viața fiecăruia”

Insomnia, somn
Medicul Vasi Rădulescu face o serie de recomandări pentru un somn bun. El mai explică de ce somnul este atât de important pentru sănătatea noastră.

Medicul Vasi Rădulescu a explicat, pe contul său de Facebook, de ce este important somnul și, de asemenea, a făcut o serie de recomandări pentru a obține un som bun și odihnitor.

Iată ce spune el: 

„Este alarmant cât de puțin preț punem pe somn, etapă crucială în care organismul se odihnește, se purifică, se reglează hormonal, își optimizează imunitatea, își întărește memoria și multe alte procese deosebit de importante. Cu toate acestea, avem impresia că putem dormi pe apucate, puțin, prost. Că recuperăm noi deficitul cândva.
STOP! Somnul trebuie să devină prioritate absolută în viața fiecăruia. Nici nu trebuie să vă mai dau studii - e plin de ele; lipsa somnului crește riscul pentru cam orice boală, scade imunitatea, scade fertilitatea, dă peste cap profund mecanismele cele mai intime ale corpului.
Încercați să dormiți bine în fiecare noapte. 7-8 ore. Lucrez la un ghid care va fi gata în scurt timp, dar până atunci vă las niște sfaturi:

1. Este indicat să nu luați în dormitor telefonul mobil, pentru că-l veți verifica de multe ori.

2. Nu țineți în dormitor dispozitive care emit lumină albastră, de la televizor până la telefon.

3. Dormiți la o temperatură ceva mai coborâtă. Corpul adoarme mai bine la 18-19 grade. Poate unii consideră prea mică temperatura, dar așa arată studiile; o puteți crește, dar lăsați cu câteva grade mai jos decât în restul casei.

4. Seara evitați să consumați alcool și prudență la cafea. Sunt neuroexcitante, ambele. Cine nu tolerează cafeaua și nu poate să doarmă, mai bine renunță la cafea decât la somn.

5. Lenjerie de pat și de corp cât mai confortabile.

6. Să fie liniște. Dacă vine zgomot de afară, luați un dispozitiv cu sunete albe. Sunt ieftine și bune.

7. Culcați-vă și treziți-vă la aceleași ore. Inclusiv în weekend.

8. Nu consumați lichide multe înainte de somn. Veți umple vezica și vă veți trezi să mergeți la baie.

9. Dacă suferiți de anumite afecțiuni, mergeți la medic sau la psiholog.

10. Citiți ceva relaxant înainte de culcare, folosind o lumină blândă, galbenă, dintr-o lampă care poate fi stinsă ușor, direct din pat.

11. Expuneți-vă dimineața și pe parcursul zilei la cât mai multă lumină, ideal naturală. Ea reglează nivelurile de melatonină și influențează puternic ciclul somn-veghe.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel