Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Prof dr Alexandru Vlad Ciurea: criza COVID a dus la o deteriorare accelerată a mentalului colectiv
10 oct, 15:35

Pe 10 octombrie se marchează Ziua Sănătății Mintale pe glob.

Profesorul și medicul neurolog Alexandru Vlad Ciurea spune că pandemia CVID a afectat mentalul colectiv și ne-a făcut să simțim mai accentuat teama, boala, nesiguranța. Acesta subliniază că ”împărtășim aceleași temeri, probleme, suferințe” și că ”obstacolele au diverse chipuri, nu doar boala”.

”Marcăm azi, la nivel mondial, Ziua Sănătății Mintale, pornind de la ideea că „nu există sănătate fără sănătate mintală”.

Criza Covid a dus la o deteriorare accelerată a mentalului colectiv și individual: boala, suferința, decesele, teama, nesiguranța, problemele de ordin economic, ca să nu mai vorbim despre starea de urgență prelungită într-o continuă stare de alertă. Toate acestea ne-au afectat și ne afectează pe toți atât fizic, cât și psihic.

Este complicat să faci recomandări. Pentru că nu e ușor să treci peste toate acestea. Ce vă pot spune, însă: nu sunteți singuri! Împărtășim aceleași temeri, probleme, suferințe. Ce i se întâmplă unuia, ni se întâmplă tuturor! Nu vă simțiți vinovați, abandonați, izolați!

G Ad:

Suntem împreună și vom trece peste toate împreună! Trebuie să găsim resurse interioare pentru a depăși, zi după zi, fiecare obstacol. Obstacolele au diverse chipuri, nu doar boala. Unul este singurătatea. Altul este suferința pentru pierderea cuiva drag. Gândiți-vă la lucruri bune, dați telefoane și vorbiți cu oameni cu care vă face plăcere să vorbiți. Urmăriți documentare din lumea largă. Citiți cărți interesante. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative! Și, mai ales, odihniți-vă!

Vom trece peste toate și ne vom bucura din nou de viață! Putem și vom reuși, dacă ne păstrăm sănătatea mintală! Sănătate!”

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri