Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de oameni au donat sânge în Tulcea
07 dec 2019 / 13:11
Zeci de oameni au donat sânge sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul unei campanii organizate de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea.
Sânge

Donare, sânge. Aproape 60 de persoane au donat sâmbătă dimineaţa sânge, în cadrul unei campanii organizate periodic de Centrul de transfuzii din Tulcea, care anul acesta a înregistrat o uşoară scădere a numărului donatorilor, din cauza infecţiilor cu virusul West Nile.

Directoarea centrului, Georgeta Onofrei, a declarat, pentru Agerpres, că unităţile sanitare se confruntă în permanenţă cu o criză de sânge şi că anul acesta a organizat periodic acţiuni de donare de sânge sâmbăta, atunci când la centrul din Tulcea pot ajunge şi persoane din alte localităţi.

"Virusul care este în zona noastră (West Nile - n.red.) a redus numărul donatorilor, în sensul că s-au localizat infecţii în patru sau cinci localităţi şi am fost obligaţi să excludem de la donare o perioadă mai lungă mai mulţi donatori eligibili. Scăderea numărului donatorilor faţă de anul trecut o estimez la aproape 2%", a menţionat Onofrei.

Ea a mai spus că a contracarat scăderea numărului de donatori prin campaniile organizate sâmbăta. "Am observat că în zilele de sâmbătă sunt mai mulţi donatori decât într-o zi lucrătoare. Vin de obicei persoane care lucrează în municipiu şi nu primesc zile libere din partea angajatorilor, dar şi persoane care sunt în alte localităţi din judeţ", a afirmat directoarea Centrului de transfuzii.

Anul acesta, Centrul de transfuzii a primit un generator electric de la Consiliul Judeţean, iar conducerea instituţiei speră ca până la finele anului aparatul să poată fi dat în folosinţă, astfel încât în perioada rece, atunci când apar sincope în furnizarea energiei electrice, produsele centrului să nu aibă de suferit.


Ştiri Recomandate

A murit cel mai scund bărbat de pe planetă
Alertă în Thailanda: al doilea deces din cauza virusului misterios
Tânără, obligată să facă un test de sarcină înainte de îmbarcarea în avion
Și-a ucis soțul, folosind picături oftalmice
Gripa aviară cu virus înalt patogen, focar în România. Iată cum vă protejați
OMS: Ameninţarea rezistenţei la antimicrobiene nu a fost niciodată mai iminentă
Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
Stângaci sau dreptaci? Cine stabilește asta
Comentarii