Zahărul din trestie: ce beneficiile pentru sănătate are și de ce e mai indicat iarna

Zahăr din trestie de zahăr          Foto: dnaindia.com
Când vine vorba de mâncare, unele alimente sunt sezoniere. Iar un astfel de produs alimentar care face minuni iarna este zahărul din trestie.

Cunoscut și sub denumirea de Jaggery, sau gur în hindi, este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare. Jaggery este zahăr din trestie de zahăr nerafinat, care este popular ca înlocuitor sănătos pentru zahărul alb. India produce aproximativ 70 la sută din zahărul din trestie din lume. Este neprocesat și are multiple beneficii pentru sănătate. Este de obicei făcut din suc concentrat de trestie de zahăr. Jaggery este mai puțin dulce decât siropul de arțar și are o aromă bogată, asemănătoare zahărului brun.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale zahărului din trestie.

Generează căldură:

Zahărul din trestie este cunoscut ca un aliment minune pentru iarnă. Generează căldură și, prin urmare, căldura este generată în corp atunci când îl consumi. Vasele noastre de sânge devin mai înguste în timpul iernilor, iar zahărul din trestie ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Ajută la constipație:

Ajută la digestie și previne constipația. Ajută la activarea enzimelor digestive și, prin urmare, ajută la digestia alimentelor. Prin urmare, este bun consumat după mese.

Ajută la durerile menstruale:

Crampele menstruale sunt uneori grave, iar dacă suferi din cazua lor, atunci zahărul din trestie te va ajuta. Este un tratament natural pentru problemele menstruale, deoarece eliberează endorfine, care îți relaxează corpul.

Ajută la durerile articulare:

Cercetările sugerează că un consum moderat de zahăr din trestie cu un pahar de lapte poate ajuta cu durerile articulare. De asemenea, poate întări oasele și le poate oferi energia de care au nevoie.

Combate simptomele răcelii:

Zahărul din trestie este grozav pentru gripă și răceală. Poate fo consumat amestecat în apă caldă.

Te energizează:

Zahărul din gterstie este un îndulcitor natural și oferă energie pentru mai mult timp. Zahărul alb este un carbohidrat simplu și oferă energie instantanee, pe când zahărul nerafinat din testie – jaggery - este un carbohidrat complex și dă energie organismului pentru o perioadă mai lungă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel