Vlad Ciurea, secretul unui creier sănătos: Sunt extrem de relaxat, indiferent câtă lume claxonează

vlad ciurea - FOTO: Freepik@kjpageter@Captură YouTube@Dr. Sanador
Medicul neurolog Vlad Ciurea a împărtășit care sunt secretele sale pentru un început de zi echilibrat și o viață armonioasă. 

Reputatul medic neurochirurg a împărtășit care este secretul său pentru a ne menține creierul sănătos. La cei 83 de ani, acad. prof. univ. dr. Vlad Ciurea a operat zeci de mii de creiere și ne explică ce trebuie să facem pentru a avea o viață armonioasă și sănătoasă.

Acad. prof. univ. dr. pleacă de la premisa că rutina dimineții este crucială pentru echilibrul mental și emoțional. Cu o abordare meticuloasă, își dedica primele ore ale zilei igienei personale și pregătirii atente pentru ziua care urmează. Pentru el, micul dejun reprezintă un moment de nutriție esențial, depășind nevoile obișnuite de a recurge la stimulente precum cafeaua și fumatul.

"Mă trezesc foarte de dimineață. Toate aceste lucruri de igienă le fac de dimineață, încet. Noțiunea de mic-dejun există fără fugă, fără țigară, fără cafea fierbinte. Ultimul lucru este cafeaua, nu primul lucru. 

Sunt atent la detalii, la îmbrăcăminte, la cravată, la culori și când plec la serviciu sunt extrem de relaxat, indiferent câtă lume mă claxonează în Piața Victoriei. La 06:30 le zâmbesc tuturor. Apoi, ziua se desfășoară foarte lin și frumos. 

Gândiți-vă la armonia interioară, armonia exterioară. Veți fi continuu tineri și frumoși", a spus acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic neurochirurg, la Digi24.

Vezi și: Tulburarea de anxietate socială: cauze, simptome și opțiuni de tratament. Care sunt factorii declanșatori pentru această afecțiune

Cum să îți menții sănătatea creierului

Creier - FOTO: Freepik@Billion Photos

Viața modernă adesea se desfășoară la un ritm alert, așa că poate fi greu să ne păstrăm mintea limpede. Stresul, oboseala și epuizarea ne afectează mintea.

Oamenii nu sunt cu adevărat concepuți să își asume multitudinea de sarcini pe care majoritatea dintre noi le facem în fiecare zi, ceea ce înseamnă că adesea ne găsim luptându-ne să rămânem lucizi și concentrați.

Vezi și: De ce ai mereu o stare de somnolență? Știința din spatele somnolenței excesive îți oferă cauza și tratamentul

De altfel, micul dejun echilibrat ne poate ajuta să ne menținem sănătatea creierului și a întregului organism. Dimineața este esențial să ne hidratăm adecvat, asigurându-ne că bem suficientă apă pentru a ne menține creierul hidratat.

Exercițiile fizice de dimineață ajută, de asemenea, la menținerea sănătății creierului. Acestea ne eliberează de stres și ne umplu de energie.  Adoptarea acestor obiceiuri matinale poate contribui semnificativ la menținerea sănătății creierului nostru și a stării noastre generale de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel