Vitaminele și mineralele de care avem nevoie cel mai mult. Sunt șase la număr

Multivitamine
Iată cele șase vitamine și minerale de care organismul nostru are cel mai mult nevoie.

Vitamina B6

Această vitamină reglează somnul, pofta de mâncare și starea de spirit. De asemenea, contribuie la buna funcționare a sistemului nervos. Se găsește în cantități mari în ananas, cartof dulce, pui și cereale.

Vitamina B12

Vitamina B12 ajută la menținerea sănătății neuronilor și a celulelor sanguine. Îmbunătățește concentrarea și înlătură oboseala. De asemenea, crește producția de hemoglobină. Iaurtul, ouăle fierte, carnea de vită și curcanul conțin cantități mari de vitamina B12.

Acidul folic

Este deosebit de important în primele săptămâni de sarcină, deoarece permite o dezvoltare normală a creierului bebelușului și previne o malformație a coloanei vertebrale. Lintea, spanacul, legumele cu frunze, alunele, sucul de portocale și broccoli sunt alimentele care conțin cele mai mari cantități de acid folic.

Vitamina D3

Această vitamină întărește oasele, dinții și mușchii. Surse importante de vitamina D3 sunt gălbenușul de ou, sardinele, uleiul din ficat de rechin și produsele din soia.

Calciul

Acest mineral întărește oasele și dinții, reglează tensiunea arterială și ameliorează sindromul premenstrual. De asemenea, ajută la arderea mai multor calorii, împiedicând astfel corpul să depoziteze grăsimi. Calciul previne și osteoporoza. Principalele surse de calciu sunt produsele lactate (lapte, iaurt, tofu etc.), migdale și somon.

Fierul

Fierul este factorul-cheie pentru buna funcționare a creierului. De asemenea, crește nivelul de energie, previne anemia și ajută la producerea de celule roșii din sânge. Friptura, mazărea, creveții și semințele de floarea soarelui sunt cele mai bogate în fier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel