Avertisment important pentru toți pasagerii de avion. Ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea

avion - FOTO: Freepik@DC Studio
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi când zbori cu avionul. Cum poți face cancer.

Călătorii sunt avertizați că nu doar pașaportul și bagajul sunt esențiale înainte de a urca într-un avion, ci și protecția pielii. Deși ne concentrăm adesea pe documentele de călătorie, mulți dintre noi uităm să ne îngrijim de sănătatea pielii înainte de a zbura. Potrivit expertului în îngrijirea pielii Elizabeth Japal, de la The Derma Lab, utilizarea SPF-ului este un pas "esențial", indiferent dacă ne aflăm în vacanță, acasă sau chiar în timpul zborului.

Expunerea la razele UV în avion

Elizabeth Japal subliniază că expunerea la razele ultraviolete (UV) crește la altitudini mari. De asemenea, feroneriile avioanelor nu blochează complet razele UVA, care sunt principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii.

"Mulți oameni nu își dau seama că în zbor, mai ales în locul de lângă fereastră, te afli practic lângă un solar amplificat. Acest lucru, combinat cu umiditatea scăzută din aerul cabinelor, face ca pielea să devină mai vulnerabilă la deshidratare și deteriorare, chiar și pe zboruri scurte", explică Japal, potrivit Express.

Cum te pregătești pentru zbor

Înainte de a te aventura într-un zbor, nu uita că pregătirea corectă a pielii tale este la fel de importantă ca împachetarea bagajelor sau verificarea pașaportului. Aerul uscat și expunerea crescută la radiațiile UV în timpul zborului pot afecta semnificativ sănătatea pielii, iar o rutină simplă, dar bine gândită, te poate ajuta să previi deshidratarea, iritațiile și îmbătrânirea prematură. Iată ce recomandă expertul în îngrijirea pielii, Elizabeth Japal, pentru a te asigura că pielea ta rămâne hidratată, protejată și radiantă pe durata călătoriei.

Curăță pielea înainte de zbor

Regula numărul unu este curățarea pielii.

"Este esențial să începi cu o piele curată. Aerul din avion va expune deja fața la efectele de uscare, iar resturile de machiaj, SPF sau poluare vor contribui la înfundarea porilor și la inflamații", mai spune expertul.

Pulverizează un spray hidratant

Înainte și în timpul zborului, aplică un spray hidratant pe față pentru a combate deshidratarea. Aerul reciclat din avion poate deshidrata pielea rapid, iar un astfel de produs îți va menține pielea hidratată și îți va oferi un luciu instantaneu.

Avertisment important pentru toți pasagerii de avion. Ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea - FOTO: Freepik@dmytro_sidelnikov

Serum hidratant

"Serumurile sunt băutura pielii tale. Aplicând un serum sub crema hidratantă, maximizezi hidratarea și îmbunătățești protecția antioxidantă", spune Elizabeth.

Alege un serum prietenos cu călătoriile, care să conțină niacinamidă și vitaminele C și E. Acesta va ilumina tenul, va calma inflamațiile și va proteja împotriva stresului oxidativ.

Hidratează-te și aplică SPF

Chiar și atunci când te afli în interior, este important să aplici SPF.

"Mulți cred că nu au nevoie de SPF într-un avion, dar razele UVA trec prin nori și prin geamuri și sunt cele care provoacă îmbătrânirea pielii", atrage atenția expertul.

Ce să pui în bagajul de mână

Nu uita să incluzi câteva esențiale pentru reîmprospătare în bagajul de mână, cum ar fi:

- Spray hidratant

- Balsam de buze

- Cremă pentru mâini

- SPF pentru retușuri

După ce ai aterizat: Rutina post-zbor

După ce ai ajuns la destinație, acordă timp pentru a aplica un serum calmant, urmat de o cremă hidratantă care ajută la restabilirea barierei pielii. Nu uita să reaplici SPF înainte de a ieși în soare.

"Rutina post-zbor este la fel de importantă - ea resetază și susține pielea pe măsură ce te adaptezi la un nou climat sau fus orar", adaugă Elizabeth.

În concluzie, pentru a te proteja de efectele negative ale călătoriilor cu avionul asupra pielii, nu uita să urmezi pașii recomandați de specialist, care îți vor asigura o piele sănătoasă și radiantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Anticorpii super-încărcați, noua terapie împotriva cancerului

Crossuri externe

pixel