Vitamina D: ce nu ai știut despre administrarea ei cu apă

Medicament     FOTO pexels
Vitaminele sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Pentru vitamina D, însă, avem nevoie de mai multe informații. Iată cum se administrează, pentru o eficiență mai bună.

Mereu avem recomandări de a lua un supliment de diferite vitamine pentru a preveni o afecțiune sau alta. Acest lucru poate fi real mai ales dacă considerați vitamina D ca parte a regimului dumneavoastră, deoarece oferă atât de multe beneficii pentru a vă menține sănătos. Cu toate acestea, spune un dietetician înregistrat, dacă nu asociați suplimentul de vitamina D cu un grup important de alimente, probabil nu vă permiteți corpului să absoarbă pe deplin beneficiile imense ale vitaminei.

Un tutorial rapid de nutriție arată că, potrivit Clinicii Mayo, oricine între un an și 70 de ani ar trebui să primească 600 de unități internaționale (UI) de vitamina D în fiecare zi. După vârsta de 70 de ani, această cantitate ar trebui să crească la 800 UI.

Dacă luați vitamina D pentru a ajunge la aportul zilnic ideal pentru dvs., este foarte bine. Dar știința sugerează că ar trebui să luați acea capsulă cu ceva mai mult.

După cum subliniază MindBodyGreen, vitamina D este o vitamină liposolubilă. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de alte vitamine, vitamina D nu se dizolvă atunci când este însoțită de apă. În schimb, trebuie să fie asociat cu grăsimea pentru a fi distribuit în mod corespunzător și absorbit de corp.

Nuci de somon avocado și semințe de chia

O cheie importantă în acest sens, a spus Whitney Crouch, este că grăsimea pe care o consumați alături de vitamina D ar trebui să fie o „grăsime benefică”. Crouch numește uleiul de măsline, avocado și in ca exemple de grăsimi sănătoase.

Cât de multă grăsime aveți nevoie pentru a vă însoți vitamina D? Un studiu a sugerat că alimentele cu aproximativ 10 grame de grăsime pot sprijini absorbția ideală a vitaminei D. Câteva felii de somon afumat, o mână mică de nuci sau o lingură de unt de arahide complet natural amestecat în smoothie-ul de dimineață ar putea fi, de asemenea, sugestii ușoare pentru a vă ajuta să realizați acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel