Vitamina E, necesară pentru dezvoltarea creierului și sistemului nervos
21 sep 2020, 23:56

Vitamine
Cercetătorii Universității de Stat din Oregon susțin că lipsa vitaminei E în timpul gravidității a avut efecte nedorite: creierul și sistemul nervos nu se dezvoltă cum trebuie.

Lipsa vitaminei E duce la malformații în timpul sarcinii. ”Acest lucru este total uimitor - creierul este absolut distorsionat fizic prin faptul că nu are suficientă vitamina E”, susține Maret Traber, profesor la Colegiul OSU de Sănătate Publică și Științe Umane, din cadrul Universității de Stat Oregon, USA. Sunt observații făcute pe peștele zebra, o specie de apă dulce care are o asemănare remarcabilă cu oamenii la nivel molecular, genetic și celular, ceea ce înseamnă că multe descoperiri sunt imediat relevante pentru oameni.

Cercetarea a arătat că, într-un embrion, un primordiu cerebral și tubul neural apar devreme și vor forma sistemul nervos și se alimentează cu nervi - toate organele și structurile corpului. Fără vitamina E, embrionii de pește zebră au prezentat defecte ale tubului neural și defecte ale creierului, se precizează într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?