Vitamina D, recomandată în timpul carantinei din cauza pandemiei de COVID-19

Pastilă. Foto. Pexels
Experții de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia îndeamnă persoanele aflate în carantină sau izolare din cauza COVID-19 să ia vitamina D sau să mănânce alimente cu conținut bogat de vitamina D.

Britanicii care petrec mai puțin timp în aer liber ca urmare a carantinei impusă de pandemia cu coronavirus și COVID-19 sunt îndemnați de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England) să ia suplimente de vitamina D sau să mănânce alimente care conțin această vitamină, pentru a-și proteja sănătatea oaselor și mușchilor.

În mod natural, Vitamina D este produsă în piele prin acțiunea razelor solare. Organizația medicală a subliniat că nu există dovezi care să sugereze că vitamina poate reduce riscul de a face COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, dar o recomandă pentru sănătatea organismului la modul general.

Ghidurile Institutelor Naționale de Sănătate din SUA recomandă o cantitate medie zilnică de vitamina D care variază de la 10 micrograme la 20 de micrograme, în funcție de vârsta persoanei în cauză. Experții americani spun că oamenii ar trebui să obțină majoritatea nutrienților din alimente și băuturi.

Sursele alimentare bune de vitamina D includ peștii grași, inclusiv din conserve, precum somonul și sardinele; ouă, lapte fortificat și produse lactate vegetale; brânză, suc fortificat, tofu și ciuperci.

Națiuni întregi ținute în casă

Dr. Alison Tedstone, nutriționist-șef la Public Health England, a spus că este posibil ca britanicii să nu obțină toată vitamina D de care au nevoie din lumina soarelui în timpul carantinei.

„Pentru a-și proteja sănătatea oaselor și a mușchilor, ar trebui să ia în considerare luarea unui supliment zilnic care conține 10 micrograme de vitamina D", a spus ea, conform CNN.

„Cu întreaga națiunea izolată la domiciliu pentru a salva vieți și a proteja NHS (Sistemul Sanitar Britanic), multe persoane petrec mai mult timp în interior și s-ar putea să nu obțină toată cantitatea de vitamină D de care au nevoie, de la lumina soarelui", a adaugat ea.

Anterior, Serviciul sfătuia oamenii să ia suplimente de vitamina D doar în timpul toamnei și al iernii. Vitamina D ajută la reglarea cantității de calciu și de fosfat din organism, menținând oasele, dinții și mușchii sănătoși. Lipsa de vitamina D poate duce la deformări osoase, cum ar fi rahitismul la copii și dureri osoase cauzate de o afecțiune numită osteomalacie (înmuierea oaselor) la adulți. Unele cercetări sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta la protejarea contra infecțiilor acute ale tractului respirator.

La ce e bună vitamina D

Dr. Michael Holick, expert în cercetarea vitaminei D de la Universitatea Boston, a declarat pentru CNN luna trecută că vitamina reglementează producția unei proteine care „ucide selectiv agenții infecțioși, inclusiv bacteriile și virusurile".

Vitamina D modifică, de asemenea, activitatea și numărul de celule albe din sânge, cunoscute sub numele de limfocite T2 killer, care pot reduce răspândirea bacteriilor și virusurilor, a adăugat Holick.

Cu toate acestea, o revizuire sistematică a studiilor clinice a găsit rezultate mixte și conflictuale cu privire la utilizarea vitaminei în controlul virusului, subliniind nevoia de a se face mai multe cercetări înainte de a putea fi făcute recomandări ferme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel