Vitamina D, ce rol are în timpul sarcinii

Sarcină
Vitamina D are un rol semnificativ în timpul sarcinii, la mamă. Are legătură cu sistemul imunitar și toleranța la sarcină.

Pentru ca o sarcină să poată fi dusă la termen, este necesară modularea timpurie a răspunsului imunologic, pentru a induce toleranța la făt.

Sunt dovezi în creștere sugerează că deficiența de vitamina D poate afecta acest proces și poate juca un rol în pierderea recurentă a sarcinii.

O nouă revizuire în American Journal of Reproductive Immunology aruncă o nouă lumină asupra schimbărilor imunologice care apar la sarcina precoce și rolul de reglementare pe care vitamina D îl are în menținerea acestui echilibru delicat.

„Este rezonabil ca o mamă imunocompetentă să creeze un răspuns imun împotriva fătului. Cu toate acestea, în realitate acest lucru nu se întâmplă din cauza diferitelor interacțiuni fetomaterne care induc toleranță, dintre care mecanismul exact, deși studiat pe scară largă, rămâne de clarificat ”, au scris autorii.

„Recent, a ieșit în evidență faptul că vitamina D poate juca un rol integrant în inducerea și reglarea acestui proces de toleranță imună critică.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel